Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Pytanie ... siada mi juz sprzeło tzn jak wpinam i no z 1 na 2 to obroty idą a auto praktycznie stoi przy umiarkowanej jezdzie nie czuć tego ... i tak mysle czy np zamiast normalnego sprzegła od 525 pasowało by od TDS mysle czy nie warto zmienić juz na takie które moze przenieść wiekszy moment ?

" I want to fly into your sun

Need faith to make me numb

Live like a teenage christ

I'm a saint, got a date with suicide. "

Opublikowano
a bedzie trwalsze czy nie od tego z 525 bezyny ... czy nie kombinować ?

Opublikowano
a bedzie trwalsze czy nie od tego z 525 bezyny ... czy nie kombinować ?

Skoro tak jak pisze Marcin jest to takie samo sprzęgło - to z jakiej racji miałoby być mniej lub bardziej trwałe... :think:

Opublikowano
ehhhhhhh FAKT ... bez sensu nie mysle .... sorry niedowidzaiałem .. ehh

Opublikowano
kingkill - poprostu qp sprzeglo renomowanej firmy :) a nie podróbe wystrugana w drewutni ;)....Dobre sprzeglo jest dostosowane do mocy i powinno spokojnie starczyc na dlugo nawet przy szalenstwach....Maly wydatek to nie jest , ale wiadomo przy tych momentach obrotowych i tej mocy sprzeglo jest bardzo waznym elementem.

By ZacAnaheim

"Nie ma ludzi niewinnych są tylko źle

przesłuchani"

"Prawo jest jak płot - żmija zawsze się prześliźnie, tygrys zawsze przeskoczy, a bydło przynajmniej się nie rozłazi, gdzie nie powinno."

Opublikowano

tak zrobie sachs komplet ok 450zł nie ma tragedii ....

poza tym nie szaleje w koncu to kombi ...

chociaż szpera prowokuje .....

Opublikowano
To ze kombii wcale nie oznacza ze gorsze :D....Przeciez roznicy w prowadzeniu go bokiem nie ma :mrgreen: :mrgreen: przynajmniej ja nie zauwazylem.... :mrgreen: ...A sachs jest dobra firma - polecam na 4 sprzegla wymieniane osobiscie 4 byly z sachsa...i do tej pory jezdza i jest wszystko OK....

By ZacAnaheim

przesłuchani"

"Prawo jest jak płot - żmija zawsze się prześliźnie, tygrys zawsze przeskoczy, a bydło przynajmniej się nie rozłazi, gdzie nie powinno."

Opublikowano
u mnei tylko kombi wchodziło w gre ... a z M pakiem miło ... i fakt bokami lata podobnie jak sedan ,....

Opublikowano
z tego co zaobserwowalem w kombiku od 170 jest glosniej...ale to pewnie kwestia oplywu powietrza..ktore ma troche wydluzona droga...dosyc ostro zakonczona :)....Pozatym komfort ten sam...tyle ze mozna przewiezc wieksze gabaryty:) pozdrawiam.

By ZacAnaheim

przesłuchani"

Opublikowano
dzis pojechałem tyle ile jest na zegarach na foto w profilu ... i pewnie bardzo sie zachowała .... tyle ze to jej max maxów ......

Opublikowano
To malo coś ? jezdzisz na gazie? powinna Ci do 190 dojsc bez problemu....Chyba ze mowisz ze 170 to max jesli chodzi o stabilnosc i komfort....Bo wydaje mi sie ba nawet jestem pewien ze to troche za malo na max.

By ZacAnaheim

przesłuchani"

Opublikowano
heh brak zrozumienia ... zadnych gazów ...mowie ze poszła tyle ile na foto .czyli ok 240km/h i mowie ze było miło i spokojnie poza oporami powietrza i ze to jej max ....

Opublikowano
Aaaa no to zmienia postać rzeczy wiesz...to zdjecie w profilu malo wyrazne :D....Nie przygladalem sie..>No to gratuluje vmax'a :)....Gdbysmy jeszcze mieli gdzie tak jezdzic hehe...Pozdrawiam.

By ZacAnaheim

przesłuchani"

Opublikowano

Kielce obwodnica 11.30 dziś .... no lekko w dół ale na prostej robie ok 235km/h .... nie wiem nie mam odniesienia do innych 525 miałęm wczesniej 535 ( 3 latarnie zaliczyła ) i 530 V8 ....

zacząlem nowy wątek o stożku co myslisz ?

Opublikowano
Nie widze zadnego wątku o stożku:/....Moim zdaniem - ale naprawde moim - bo zaraz sie posypia rozne opinie ....Stozek...to bajer , ktory tak naprawde nie daje nic oprocz satysfakcji...- zeby dawal trzeba go dobrze umiejscowic...i duzo poprzerabiac....Ja sam mam stozek....sam go zamontowalem....I od kiedy mam stozek nie mam problemow z gazem :) Latwiej zapala....i szybciej sie wkreca na obroty i to raczej nie jest autosugestia..Ale ja to zrobilem eksperymentalnie bo mi jeden qmpel doradzil....No i fakt...jest lepiej...Ale drugi raz bym tego nie robil...Szkoda kasy i nerwow :).... bo te stozki z allegro to jest dziadostwo....pozatym trzeba przejsciowke qpic....itd...troche sie tego zbiera.

By ZacAnaheim

przesłuchani"