Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Panowie jak w temacie zakupiłem e38 i nie słychać gongu niestety gdzie go szukać? może poprzedni właściciel odłączył go a mi on pasuje :)
Opublikowano
Panowie jak w temacie zakupiłem e38 i nie słychać gongu niestety gdzie go szukać? może poprzedni właściciel odłączył go a mi on pasuje :)

Nie musiał odłączać! Wystarczy odblokować komputer pokładowy i wtedy można gong włączać i wyłaczać bez ograniczeń... :D

Opublikowano

chyba piszecie o gongu komputera pokladowego...

jesli tak to moj przedmowca ma racje. gong mozna wlaczyc lub wylaczyc

pod testem nr 13 (przynajmniej u mnie).

http://forum.7er.pl/images/signatures/212758479446f629c8be0f9.png
Opublikowano

Witam! Podepnę się do tematu, bo u mnie w e32 również gong nie gonga. Jest na swoim miejscu i jest podlączony. Od początku kiedy kupiłem samochód nie slyszałem go ani razu.

Może jest do wymiany lub wyłaczony tak jak piszecie? Tylko nie mam pojecia jak go włączyć/wyłączyć. Piszecie o jakimś teście. Może mi ktoś krok po kroku napisać jak to zrobić? Z góry dzięki.

Ps. Jeżeli było juz to na forum, przepraszam bardzo, ale ostatnio jestem tak zapracowany, że prawie nie mam czasu zaglądać na forum :(

Opublikowano
KaMeLe32 wiec to tak.test sie robi w nastepujacy sposób.obok radia na tym "komputrze" przy zaplonie "na raz" przyciskasz w tym samym czsie przycisk "1000" i "10" wyskoczy Ci napis TEST wpisujesz nr testu tylko nie wiem ktory i zatwierdzasz S/R.jesli nitk Ci nie powie ktory to nr testu to ja napisze w piatek lub sobote tylko napisz na priv przypomnienie...

http://img236.imageshack.us/img236/9483/podpis1wx9.png

One heart,one beat

Moja E32 735i

• 4 lata później...
Opublikowano

Witam!

Podepnę się pod temat. W mojej E38 nie działa GONG. Sprawdzałem wtyczki wszystko jest OK. Nie sprawdzałem bezpiecznika zrobię to szybko. Zastanawia mnie to że przedni PDC mam wyłączony komputerem i to może dlatego. No nie wiem może macie koledzy jakieś sugestie. Gdy uruchomię TEST 13 też jest cisza. Nie wiem czy wymienić GONG czy może on jest wyłączony. Proszę o porady.

Opublikowano
jesli pod testem 13 tez nie działa to albo jeszcze zostaje spalony bezpiecznik albo gong do wymiany