Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam zamiar zmienic tłumik koncowy w iS, zastanawiam sie pomiedzy ulterem (nie dedykowany) a tym z allegro.http://allegro.pl/item250086022_tlumiki_dedykowane_atest_gwarancja_2_lata.html

Ktory byscie mi polecili. Ten gosc z allegro robi niby dedykowane pod konkretne autko, szczerze mowiac nie jestem co do niego przekonany za bardzo, stad tez licze na Wasze sugestie jesli ktos mial/ma tlumik wykonany przez tego goscia. Wiadomo ze nie chodzi mi o bas- dzwiek tylko przy dodadniu gazu i delikatny pomruk. Licze na Wasza pomoc

Sprzedam czesci do BMW E36 1.8(115KM)!!!

Kontakt: 502278481 lub pw.

Opublikowano
wątpię aby ten z allegro był dedykowany :/ tylko z rozstawu zaczepow będzie dedykowany :P, z tego co wiem to do naszych is 'kow pasuje ulter do e 46 1,9. jeśli chodzi ci tylko o ładny basik to kupuj uniwersalnego ultera, jeśli o osiągi to dedykowanego ultera do e 46, koszt 600zł.
zdjęcia mojej beemy ---->nowe foty !!!http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?t=61477
Opublikowano
jeśli o osiągi to dedykowanego ultera do e 46, koszt 600zł

nie chce być nie miły i nie jestem raczej ale to juz są bajki...jeszcze nie widziałem takich cudów żeby po wymianie tłumika końcowego rosła moc.. w ludzkiej psychice tak sie ubabra że tak jest a to za sprawą głośniejszej pracy silnika...im głośniej tym bardziej wydaje sieże sie szybciej jedzie.żeby osiągnąć jakiś przyrost mocy z układu wydechowego wymagana jest całkowita przeróbka układu conajmniej na przelotowy dodatkowo z jakąś strumienniczką. wtedy silnik łatwiej wydala spaliny i można coś coś osiagnąć.choć to tylko minimalne różnice.. tłumik końcowy jest tylko wyciszaczem..przedewszystkim to kolektor wydechowy, katalizator.....itd, jest odpowiedzialny za to czy samochód szybciej wydali te spaliny czy nie.

pozdrawiam

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
polecam ultera,porzadny produkt i nienajdrozszy
"Zapytać - może oznaczać moment wstydu, ale nie zapytać i pozostać ignorantem, to wstyd na całe życie..."
Opublikowano
z jakąś strumienniczką

Parafrazujac kolege: nie chce byc niemily, ale wszystkie "strumienniczki" to mozna sobie o kant &%#$ potluc :mrgreen:

Przelotowy wydech z odpowiednia dobrana srednica + sportowy katalizator, a i tak zadnych spektakularnych wynikow nie bedzie w zwyklym atmosferycznym silniku.

Pzdr

Mex

I love smell of the gasoline in the morning. It smells like... victory.
Opublikowano
Zastanów się zanim założysz inny niż orginał,ja przez kilka miesięcy miałem Ultera,jeżeli myślisz że będzie delikatnie mruczał to jesteś w błędzie,przy dłuższych trasach jeszcze po godzinie mi w głowie buczało.
Opublikowano

Rece opadaja.... Ulter..ulter to sciema! ulter dedykowany moi drodzy to wieszaki i placisz za to 400zl czy tam ile dedykacja ultera byla drozsza od samego tlumika. Strumienice, tak samo sciema dla dzieci po dobranocce , trzeba caly uklad wydechowy zbudowac w oparciu o strumienice aby zaczela dzialac w tym swoim minimalnym stopniu . Jak juz niechcemy katalizatora jedyne wyjscie sportowy katalizator lub tlumik srodkowy przelotowy.

Co do pytania autora tematu. Przeczytaj ten temat

http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?t=63110&postdays=0&postorder=asc&start=15

zrobilem u tego kolegi z allego zamowienie speciale jak to opisuje w temacie jutro tlumik mam dostc zrobie fotki i zaznaczem ze ten gosc oblicza tlumik bod dane auto czyli pojemnosc i moc, mozna wybrac 3 rodzaje natezenia dzwieku. posiada tez pelne dedykacje czyli tlumiki z wieszakami i odpowiednio wyprofilowanymi ruraki nie wymagajacymi spawania tylko zlonczenie tam gdzie seryjnie.

http://www.bmwpasja.pl

Nowe foty w galerii

BMW EuroTrip (46 BMW Club Europatreffen )

http://pl.youtube.com/watch?v=R2BJ8VX0qto

Opublikowano

Panowie spokojnie...podniecacie sie jakims odkopanym tematem nie wiem po co. Kiedy byla potrzeba to odpowiedzi bylo tyle co kot naplakal... a teraz jak juz jest po temacie to wszyscy sie wypowiadaja.

Co do tego dedykowanego tlumika z allegro... mialem u niego zamawiac, ale balem sie ze to jakas sciema moze byc, z drugiej strony boje sie takich samorobek, wiec zdecydowalem i postawilem na doswiadczenie i zaufalem firmie Ulter.... nie zaluje poki co.

Z drugiej strony jestem ciekaw efektu tego "dedykowanego " tlumika by allegro.

Sprzedam czesci do BMW E36 1.8(115KM)!!!

Kontakt: 502278481 lub pw.

Opublikowano

Mialem ultera w Polówce :modlitwa: .Dałem za niego 500zl a i tak auto chodziło jak stado bombowców.Szwagier zawsze się ze mnie śmiał ze wiedział kiedy jadę do jego siostry:duh: (obecnie narzeczona) :dance:

kup lepiej dedykowany do pojemności , po co robić sobie problemy..... :cool2:

Kocham moja Czarnulkę
Opublikowano
z jakąś strumienniczką

Parafrazujac kolege: nie chce byc niemily, ale wszystkie "strumienniczki" to mozna sobie o kant &%#$ potluc :mrgreen:

Przelotowy wydech z odpowiednia dobrana srednica + sportowy katalizator, a i tak zadnych spektakularnych wynikow nie bedzie w zwyklym atmosferycznym silniku.

Pzdr

Mex

zgodzę się...9 na 10 strumiennic nic nie daje..tylko odpowiednio i profesjonalnie przygotowany układ wydechowy ze strumiennicą daje efekty.

Strumiennica, czyli dynamizator spalin ma za zadanie poprawić opróznianie komory spalania silnika, jej budowa przyspiesza wydech spalin co przy odpowiednim przelocie może podnieść próg mocy silnika...nie jest to co prawda zabawa dla amatorów ale jak ktoś chce mieć świadomość że ma strumiennicę i przelotowy to i mocy mu przybędzie..od razu głowa pójdzie kilka cm w górę i na większym wdechu (co autmoatycznie daje przyrost wielkości klatki piersiowej)można bedzie pochodzić :twisted2: :twisted2: :twisted2: