Skocz do zawartości

orginalne radio w 525 tds zamiana na ISO

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam ponownie Szanownych grupowiczów.

:?:

Mam problem ponieważ w moim przypadku usunełem orginalne radio BACKER było stare i niestety tylko kaseciak .

Postanowiłem je wymienić na CD/MP3 - tu mam kostkę ISO , dzieki forum znalazłem opis orginalnej wtyczki z BMW ,ale ten mój BECKER to nie takie zwykłe radio nie posiada w sobie wzmacniacza,tunera ;-(

ten wzmacniacz i tuner pewnie jest gdzieś ukryty tylko GDZIE ???

- taki jest mój wniosek ponieważ nie mam wyprowadzenia na antenę i głośniki , mam tylko jakieś wyprowadzenia na AMP (pewnie in/out liniowe audio)

A wiec gdzie szukać tunera i wzmacniacza audio, w bagażniku po lewej stronie nie widzę nic oprócz kilku przekaźników i Webesto.

Opublikowano

Witam.

O tym już było chyba kiedyś na forum.

Ja jak zmieniłem radio to pojechałem do sklepu elektronicznego i kupiłem przejściówke z BMW na ISO.Zapłaciłem 40 zł. i 2zł. za przejściówke na antenę.

Pozdrawiam.

Michał
Opublikowano
Witam ponownie Szanownych grupowiczów.

Mam problem ponieważ w moim przypadku usunełem orginalne radio BACKER było stare i niestety tylko kaseciak .

Postanowiłem je wymienić na CD/MP3 - tu mam kostkę ISO , dzieki forum znalazłem opis orginalnej wtyczki z BMW ,ale ten mój BECKER to nie takie zwykłe radio nie posiada w sobie wzmacniacza,tunera ;-(

ten wzmacniacz i tuner pewnie jest gdzieś ukryty tylko GDZIE ???

- taki jest mój wniosek ponieważ nie mam wyprowadzenia na antenę i głośniki , mam tylko jakieś wyprowadzenia na AMP (pewnie in/out liniowe audio)

A wiec gdzie szukać tunera i wzmacniacza audio, w bagażniku po lewej stronie nie widzę nic oprócz kilku przekaźników i Webesto.

Najprawdopodobniej chodzi Ci o wzmacniacz antenowy.

Podłącz go pod + od automatycznej anteny i nie będziesz miał problemu.

Antena w BMW jest z reguły w montowana w tylną szybę, dlatego wymaga wzmacniacza...

Pozdrawiam

Diamantschwarzmetalic E-34 und Black Sapphire Metallic E-39 Touring und Schwarz 2 Metalic E-38

Biżuteria Modułowa

http://sklep.susanadesign.pl