Skocz do zawartości

zwolnijcie a dalej pojedziecie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

artykuł skopiowany z

http://www.kpp-krakow.policja.gov.pl/

Ostatnie zdjęcie "całej BM-ki"

Do groźnego wypadku samochodowego doszło w dniu 9 marca 2007 roku o godzinie 15.40 w miejscowości Firlejów, na drodze nr 7.

Kierujący samochodem marki BMW jadąc z trzema pasażerami od strony Słomnik w kierunku Krakowa utracił panowanie nad samochodem i uderzył w jadącą przed nim Skodę, zjechał na przeciwległy pas ruchu i tutaj zderzył się z kolejną jadącą z przeciwka Skodą. Następnie BMW zjechało z drogi i uderzyło w drzewo. Kierowca BMW wyszedł z opresji bez większego uszczerbku na zdrowiu, pasażerowie zaś doznali złamań nóg.

http://www.kpp-krakow.policja.gov.pl/grafika/aktualnosci2008/bmw1.jpg

Bezpośrednio po wypadku policjanci ustalili, że 30 letni kierowca BMW ma do kwietnia zatrzymane uprawnienia do kierowania pojazdami, a ponadto tym razem za "kółko" wsiadł będąc nietrzeźwym.

Trzy minuty przed wypadkiem samochód po raz ostatni został sfotografowany w stanie nienaruszonym...przez fotoradar. Urządzenie ustawione w Widomej zarejestrowało BMW, gdy mknęło z prędkością 150 km/h, w miejscu gdzie obowiązuje ograniczenie prędkości do 50 km/h.

http://www.kpp-krakow.policja.gov.pl/grafika/aktualnosci2008/bmw2.jpg

Opublikowano

Cos nie tak, te dwie Skody sie uwziely na BMW :)

Moim zdaniem to kierowca powinien miec powyrywane wszystkie 5 czlonkow a pasazerowie za glupote (wpuszczajac pijanego za kolko) dostali za swoje..

A na powaznie tu nie chodzi o marke samochodu a o kierowce :)

Ci ze Skodek jechali pewnie przepisowo a i tak nie dojechali :)

Moja zasada - zawsze myslec za troje i o 3 samochody do przodu.

Ostatnio sie sprawdzilo i przewidzialem dzwona zanim on sie pojawil. Takiego szczescia nie mial idiota bez wyobrazni jadacy Astra - skasowal ja i 2 autka w ktore przydzwonil. Nic sie nikomu nie stalo ale autek mimo wszystko - szkoda.

Mnie takie historyjki nie przerazaja. Prawko mam od przeszlo 20 lat i tylko raz mialem maly stluczenie przez wlasna glupote i nieuwage (ruszajac spod swiatel wjechalem na hak i rozwalilem sobie chlodnice :).

Dobra, rozpisalem sie a temat jak rzeka ;)

Opublikowano
Mnie takie historyjki nie przerazaja.

No niestety mnie tak, bo co z tego, że Ty prawidłowo jedziesz, jak Ci taki sk....syn przydzwoni, dajmy na to, w bok. Ale z drugiej strony - tak jak piszesz, mobilizuje to do patrzenia, jak inni jadą i przewidywania debilnych zachowań.

Pzdr

Opublikowano
Kochani,

Przepraszam, ze to moj pierwszy post i od razu z grubej rury.

Prawko mam od 17r. zycia (czyli juz ponad 14 lat) duzo jezdze roznymi autkami ale o BMW marzylem od dawna.

Do wczoraj pomykalem cudowna granatowa strzala (nie bede wymienial czym abyscie ze smiechu nie padli), ktora mnie przez 2,5 roku niezle wymeczyla (w sensie wytrzesla 4 litery).

Mnie takie historyjki nie przerazaja. Prawko mam od przeszlo 20 lat i tylko raz mialem maly stluczenie przez wlasna glupote i nieuwage...

Papik a mozesz mi wyjasnic jakim sposobem masz od 20 lat prawko ,jezeli jeszcze w lipcu miales 14 lat.U Ciebie szybciej czas leci,ze w 3 miesiace nabiles 6 lat. :mad2:

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.