Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

czy ktos z was kupowal w niemieckim aso bmw czesci?

jak przegladam strone

http://bmwfans.info/original/

to ceny podane w euro sa nizsze niz w aso bmw w polsce [przyklad aso smorawinski poznan]

np. interesujace mnie felgi kosztuja w aso bmw polskim 1500 zl a w euro cena jest 250 euro wiec znacznie taniej

a do niemiec nie mam daleko wiec po wieksze zakupy chetnie bym tam pojechal

patrzylem tez na cene turbiny w polsce 5100 zl a w niemczech 1000 euro

jesli ktos ma doswiadczenie prosze aby sie nim podzielil na forum

pozdrawiam wszystkich,

Darek

[500 656 500] sprzedam nr - starter GSM idealny dla salonu BMW - 608 BMW BMW czyli 608 269 269
Opublikowano
Ja kupywalem kilka razy. Zadna filozofia o ile umiesz szprechac. Wchodzisz, mowisz co chcesz ew podajesz nr czesci i masz. PS nie spotkalem sie nigdy aby czegos nie mieli na stanie, u nas albo bedzie jutro albo za dwa tygodnie :cool2:
Opublikowano

Witam,

dziekuje za szybka odpowiedz, mam tez pytanie co do cen czy faktycznie na tyle odbiegaja od cen w aso w Polsce?

czy ceny na bmwfans.info sa faktycznymi cenami w niemczech?

pozdrawiam,

Darek

[500 656 500] sprzedam nr - starter GSM idealny dla salonu BMW - 608 BMW BMW czyli 608 269 269
Opublikowano

podejrzewam ze wato pojechac do aso w berlinie i sie upewnic:)

ps. a gdzi ekolego kupowales w niemczech?

pozdrawiam

Darek

Opublikowano
bylem kilkakrotnie w Kitzingen czy wszystko jest tansze nie wiem, kupowalem kilka pierdolek typu oszczelka drzwi, emblematy do alufelg, uszczelka bagaznika, uszczlki do mostu i one byly tansze od kilku do kilkunastu zlotych. Np uszczelka drzwi u nas ok 130zl a ja placilem 23euro czyli prawie 40zl taniej. Do tego gdy chcialem kupic kilka spinek do tapicerki to dostalem je gratis :cool2:
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Mieszkam w Berlinie i kupowałem już z tu parę pierdołek i jest taniej,po części to wina podatku u Polsce jest 22% a w Niemczech 19%.Do tych cen w Na stronie BMW FANS dodaj jeszcze podatek 19 % procent i prawie sie zgadza z tym co płaciłem.
Opublikowano
Mieszkam w Berlinie i kupowałem już z tu parę pierdołek i jest taniej,po części to wina podatku u Polsce jest 22% a w Niemczech 19%.Do tych cen w Na stronie BMW FANS dodaj jeszcze podatek 19 % procent i prawie sie zgadza z tym co płaciłem.

Co cen to warto jeszcze dodac, ze u nas dochodza niby koszta transportu z D do PL, niby malo ale zawsze cos :D

Opublikowano

Bardzo dziekuje za informacje, tak myslalem ze sa to ceny netto bo troche za niskie byly:)

pozdrawiam

D.

Opublikowano
Ja kupowalem przeplywka bosch 257 euro w polsce ponad 1400zl.Ostatnio wymienialem wal napedowy koszt okolo 470 euro w polsce 2350zl,i jeszcze jakies inne pierdolki cen nie pomietam ale tez byly tansze
Opublikowano

W miejscowosci Schwedt nad odrą [30 min jazdy od Szczecina] tez jest ASO bmw gdzie gadaja po Agielsku jesli ci to robi różnice :D, moj znajomy tylko tam zostawia swoją X5 i nigdy sie nie zawiódł w przeciwienstwie do maszych polskich ASO

jesli chodzi o czesci to z tego co ja sprawdzalem ceny byly b podobne ale to byly pierdoly nie przekraczajace 100 eur nie wiem jak z drozszymi

ciekawe jak np wtryski do 530d ....

pozdr

Opublikowano

dzieki, wiem gdzie jest schwedt sewgo czasu czesto bywalem w szczecinie a to miejsce wycieczek po zakupu:)

pozdrawiam,

Darek

Opublikowano
W miejscowosci Schwedt nad odrą [30 min jazdy od Szczecina] tez jest ASO bmw gdzie gadaja po Agielsku jesli ci to robi różnice :D

Ja polecam Goerlitz (Zgorzelec) - chyba taka sama droga jak do Szczecina , ale w przeciwieństwie do tamtego serwisu tutaj możesz szprechać po polsku :dance: :modlitwa: :norty:

linkhttp://www.zgorzelec.info/index.php?k_d=273&kf_treecode=zg&id=629

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

ASO bmw nie jest dokładnie w samym Schwedt ale 3 km od centrum Schwedt w stronę Angermuende w miejscowości Mayenburg.

Nazywają się Schneider und Partner .

Tel.+49 3332 20850

Świadczą tam kompelksowe usługi - naprawiają auta i sprzedają nowe jak i używane . Można faktycznie dogadać się po angielsku aczkolwiek nie mówią płynnie .

Części są tańsze ale robocizna dużo droższa - ogólna zasada co do Niemiec sprawdza się też tam.

Zdecydowałem się serwisować tam auto żony jak i swoje , bo są to fachowcy i jak coś zrobią to nie wraca się na poprawki .

Poza tym dają auto zastępcze na czas naprawy ( zazwyczaj bmw 1 ) i mam do nich jedynie ... 15 km od domu .

Bazując na własnych doświadczeniach mogę ich polecić ,choć korzystałem z ich usług jedynie dwa razy .

Opublikowano

Ja kupiłem auto od goscia ktory pracuje w serwisie

Teraz nawet olej kupuje u niego.

Dodatkowo mam znizke i to niezła, moge tylko powiedziec ze marze maja okropna.

7 L Motula 5W40 z filtrem kosztowało mnie 59,- Euro, teraz prubuje załatwic wachacze i moze sie uda za 89,- E sztuka

Ogolnie maja taniej, a o rabat tez mozna poprosic.