Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich

Poszukuję rzetelnej informacji na temat zakładów montujących LPG w Lublinie i znających przy okazji silniki BMW.

Właśnie nabywam E34 M50B25 i zamierzam zainstalować sekwencyjną instalkę LPG.

I w związku z tym mam parę pytań:

- Gdzie w Lublinie są solidne i w miarę niedrogie warsztaty mające doświadczenie w LPG do BMW?

- Gdzie (i za ile) montują osławionego STAGA 300? I czy faktycznie jest taki dobry? Bo czytając forum można dojść do wniosku że to najlepsza instalka do BMW?

- Czy ktoś miał jakieś doświadczenia z firmami: Lumar na Janowskiej i Code na Krochmalnej? Bo te dwie mi polecono.

Z góry dzięki za pomoc.

YatzeK

• 4 tygodnie później...
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano
siema najlepiej robia na witosa naprzeciwko makro na bazie pthw nie drogo i dobze firma od poczatku ery lpg :D stag 300 dobry wybór sam na takim jezdze :lol: i bez problemu cena to okolo 2250 z butla w kole oczywiscie.
Opublikowano
Ja jestem z Lublina i jakieś 3 miechy temu montowałem żenie w Maździe Xedos 6 instalkę sekwencyjną w firmie Code na Krochmalnej. Polecam zdecydowanie - bo instalacja ładnie zamontowana (przewody poukładane, poupinane itp.) a nie "wrzucona " pod maskę, auto jeździ na niej rewelacyjnie bez różnicy w stosunku do benzyny. A dodam że to motorek 2,0i V6 a instalacja firmy BiGaz. Polecam
Opublikowano
w firmie Code na Krochmalnej

Tam byłem raz - jeszcze przed zakupem samochodu - i więcej nie pojadę.

A gazik już jest - zakładany w AlbaGas - wszytko OK, ale przy montażu okazało się, że sonda Lambda pada więc po wymianie okaże się jak to naprawdę jeździ.

Na razie przez błędny sygnał sondy mam w całym zakresie obrotów ubogą mieszankę, wolne obroty falują, jak jeszcze nie rozgrzany to potrafi nawet zgasnąć na LPG :(

Zobaczymy co będzie z nową sondą.

• 3 tygodnie później...