Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Zastanawiam się na małej modyfikacji mojej Beatki...

Tylko nie wiem, jak to bedzie wygladało... Zawsze miałem kobietki w benzynce, a tu pierwszy ZONK, dieselek.. :P

To moze doradzicie, da się coś zrobić w wydechu, żeby był lekki pomruk tłumika? Czy w dieslu nie eksperymentować? Bo i tak nic sie nie uzyska? Bo nie chcę żeby mnie wszyscy słyszeli, ale na takim lekkim pomruku...

Było:

E36 318i '91

E34 525i '93

E36 318TDS '97 :)

Teraz:

????

Różnie to było ale z BMW do końca :D

Opublikowano

Witam. Na wstępie od razu ci powiem że..istnieją tłumiki końcowe(sport) do diesli. ale...ale...

-wymaga to zazwyczaj większej modyfikacji układu wydechowego.., najlepiej - przelotowy czyli wypad ze wszystkim po drodze od silnika do końcowego tłumika(niestety nie znam sie na ukł wydechowych diesli i nie wiem co tam jest).

To oznacza coś takiego. w benzyniakach wywalasz tłumik początkowy( o ile go masz) ten pierwszy po portkach, dalej kata , tłumik środkowy,(sonde zostawiamy :twisted2: ) i na koniec jakis remus, ulter, sebring tralala choć niekoniecznie.najlepszy efekt jest na samym przelocie zamiast kata mozna wrzucic strumiennice. a zamiast reszty pasujesz rury. od razu mówie ze nie warto bawic sie w druciarstwo, lepiej stworzyć sobie cały wydech przelotowy.czyli jedną długą rurę.

w dieslu mozesz tez cos takiego wyprubować(ale bez strumiennicy oczywiście), a dla dobrego efektu, na koniec przelotówki walisz ładną końcóweczkę,uprzedzam: cicho nie będzie, a jak chcesz ciszej to jakis koncowy pasowałoby zamontowac.

pozdro

Opublikowano

witam, mam 325 tds touring.

Sam nad tym myslalem, remus chcialem zalozyc. ale Koles w jakims sklepie tuningowym powiedzial mi ze wywale pieniadze w bloto, po mieli diesle w warsztacie, zakladali koncowe tlumiku i LIPA. nie bylo go slychac.

sam chcialem cos zrobic, ale jak mam wydac 1 tys zl na tlumik i ma byc tak samo jak oryginal to podziekuje... jak zalozysz podziel sie wrazeniami.