Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
witam , kolega namawia mnie na sprowadzenie z usa BMW x3 2004 ( 3.0 przebieg ok 10000mil ) , calkowity koszt wynioslby okolo 125000zl , czy warto sie w to pakowac ( auto jak nowe )??? ( nie mam duzego doswiadczenia w kwesti sprowadzania aut , wiec pomocna bedzie kazda informacja ) , dzieki i pozdrawiam
Opublikowano

IMHO pomin X3 od razu kup X5 (najlepiej 4.6i). 8)

X3 jest zdecydowanie mniejszy od X5 i z wlasnego

doswiadczenia wiem ze sie gorzej prowadzi po drodze.

Jedyna pozytywna cecha twojego zakupu jest cena -

$39000 brzmi calkiem niezle jak za calkowity koszt

kupna samochodu. Dodam ze podstawowa wersja nowego

X3 3.0 w "dzu-es-ej" startuje od $36300.

Zycze udanego zakupu. :wink:

Opublikowano
a jak wyglada kwestia wymiany swiatel w takim aucie ?? trzeba przerabiac , nie trzeba ??? jesli tak , to jaki bylby przyblizony koszt?? thx
Opublikowano
wiec ??? nikt nie wie ??? czy bmw x3 robione na usa maja swatla przystosowane do wymogow ue czy nie ?? prosze o info
Opublikowano
Pewny nie jestem, ale z tego co wiem to wszystkie auta przyprowadzone z USA maja zmieniane swiatła. Przypuszczam ze bez tego sie nie obejdzie. A czy czasem nie bedzie trzeba takze pogrzebać troszke przy kierunkach??
Mariusz
Opublikowano
no wlasnie nie wszystkie.... i jak ktos wie jak jest w tym konkretnym przypadku to bede wdzieczny , a moze tel. do dealera w Poslce zalatwi sprawe ???
Opublikowano
Zerknij do ETK czy swiatla europejskiej wersji roznia sie od tej amerykanskiej. Byc moze sie myle, ale wedlug mnie beda takie same a roznica bedzie tylko w sposobie ustawienia kierunku swiatel.
Opublikowano
Ja w Toyocie Celice musiałem przerabiać zarówno postojówki, aby nie były pomarańczowe (w polsce mogą być tylko białe) jak i klosze reflektorów. Były inne żarówki i klosze miały inną budowę - inaczej biły (chodzi o normę mocy zarówki i zakres padania światła).
http://img842.imageshack.us/img842/1250/arto.png
Opublikowano

Podstawowe różnice, w oświetleniu między USA (Kanada), a np. Polską :

1. Światła mijania symetryczne, zamiast asymetrycznych - wymienia się reflektory główne na europejskie, lub je sie przerabia (w soczewkowych jest stosunkowo proste.

2. Kolor świateł postojowych (nie zawsze)

3. Światła przeciwmgielne - w USA ich nie wymagają, w Polsce trzeba je zamontować.

4. Boczne światła pozycyjne - w Polsce niedozwolone w sam. osobowych (z tego co wiem), a już napewno nie pomarańczowe.

5. Czasami - migające światła stopu przy załączaniu kierunkowskazu - w USA jest to dopuszczone (szczególnie to dotyczy starszych samochodów)

Sebastian. Dawno temu ... E34 524td.

Obecnie: E38 735iL i E46 330i SMG oraz ... Toyota Prius, Ford Probe 2.5V6 (wszystkie LPG ;) ), a także moto: Yamaha XV250 i Gilera DNA

Stronka

(Nawigacje i audio do BMW E38/39/46/53/83)