Skocz do zawartości

zakładał ktoś wzamacniacz i tube do seryjnego radia ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam

mam pytanie czy zakładał ktoś wzmacniacz do serynego radia w e38 ?? jest w radiu (kaseciak) wyjście na wzmacniacz ?? jeżeli nie to jak to podłączyć

........srebrne beem wjeżdża na teren........
Opublikowano
Mnie to zakladala firma i miala problemy z subem.Nie mogli sie dobrze wpiac i subowi brakowalo mocy.jak sie podpieli to nie dziala mi zestaw glosno mowiacy(a ,ze mam '98 to trzymam teraz cegle przy uchu).Wiec zalecam ostroznosc.powodzonka
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Sygnał bierzesz z tylnych głośników i po krzyku. Po rezystorze (1-10kOhm) z lewego i prawego DODATNIEGO pinu głośnika, łączysz drugie strony rezystorów, do nich kondensator elektrolityczny 10-47uF/35V plusem w kierunku wspomnianych rezystorów. Za kondensatorem rezystor do masy (47-100kOhm) i już masz sygnał audio.

Zasilania chyba nie muszę opisywać.

Jeżeli są problemy z sygnałem, można "masę" również "wyłuskać" z tylnych głośników, zastosować separator i to już wyjście idealne. W każdym bądź razie unikniesz rozbierania całego środka do przeciągnięcia jednego kabla.

Kai
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano
mialem ostatnio podłaczną tube i sygnał wypuscili mi z głosnika zaraz za radiem okazało sie ze nie gra. doszli do wniosku ze trzeba podłączyc to dopiero za wzmacniaczem (oryginalnym) ktory znajduje sie w bagazniku (stąd problem cągniecia kabla przez caly wóz odpada) teraz gra skutkow ubocznych jeszcze nie wykryłem. pozdrawiam.
  • 4 tygodnie później...
Opublikowano
U mnie sygnał leci z dwóch tylnich głośników i wchodzi wejsciem głóśnikowym do wzmacniacza. Sprzęt gra już trzy lata i nie było zadnych niespodzianek ani problemów. Dla polepszenia dżwięku wywaliłem blachę w miejscu na worek na narty. Głośnik ustawiłem przodem do klapy bagażnika ( wtedy jest najlepszy bass). Jedyny problem to miałem z podskakującą półką pod tylnią szybą, musiałem ją zdjąć i jeszcze raz porządnie założyć i problem zniknął.
Opublikowano
Poprostu kup wzmacniacz który ma wejście HIGH większość markowych a raczej marketowych wzmacniaczy tego nie ma. Kupujesz wzmacniacz który jako żródło sygnału audio może pobierać od przewodów głośnikowych i po kłopocie. Jeśli jeszcze nie kupiłeś a szukasz to napisz chętnie pomogę. Pozdro!
www.bmw-wgr.pl stowarzyszenie miłośników BMW- Grójec i okolice