Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Koledzy bawiłem się z programem INPA w bmw e39 525 d 2001 r. Po wejściu w komputer od nawigacji wszedłem w opcję AKTIVATION i dalej już dokładnie nie pamiętam ale chodziło o jakieś konfiguracje. Zanikł ekran nawigacji a po chwili poprosił mnie o włożenie właściwej płyty z softem i ten komunikat nie daje się zlikwidować. Czy może mi ktoś pomóc co z tym dalej zrobić - wygląda to tak jakby wykasował stare ustawienia komputera nawigacji a do wgrania nowych chciał odpowieniego programu. Czy coś z tym da się zrobić?
Opublikowano

Witam wszystkich forumowiczów !

Na razie jeszcze nie posiadam własnego BMW ale myślę ze to forum pomoze mi w wybraniu odpowiedniego egzemplarza i w późniejszym bezawaryjnym użytkowaniu go.

Swoja droga może i ja będę mógł pomoc/doradzić ponieważ z zamiłowania jestem mechanikiem samochodowym/motocyklowym a z zawodu jestem inżynierem mechanikiem co daje wiedzę często przydatna w warsztacie.

Pozdrawiam !

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Witam wszystkich!

Zarejestrowałem się teraz jako nowy użytkownik, jednak to forum czytam już od około roku.

Przymierzam się do zakupu następnego samochodu; patrzę w stronę E39 528/525/530. Byłoby to moje pierwsze BMW. Podstawową wiedzę teoretyczną na temat modelu i BMW w ogólności już nabyłem; rejestruję się aby aktywniej korzystać z forum.

Pozdrawiam,

Opublikowano

Witam

Zakupiłem właśnie e36 coupe 1,8 IS rok 92 , mam nadzieje , że będzie sie dobrze spisywac :)

Opublikowano

Witam

Zawsze wypada się przywitać i przedstawić

Jestem specjalistą od folii samochodowych i chętnie służę wam doradztwem co, jak, czym i gdzie zrobić.

Pozdrawiam wszystkich użytkowników i fanów BMW

Opublikowano

Witam serdecznie

Jako nowy użytkownik BMW głównie będę pewnie korzystał z :search: na forum ale mam nadzieję ze z czasem się to zmieni :)

Pozdrowionka dla koleżanek i kolegów

Opublikowano

Witam wszystkich użytkowników!

Jestem nowym użytkownikiem tego forum, ale szczęśliwym posiadaczem BMW od 3 lat. To już moje drugie auto sygnowane szachownicą na masce. Pierwsze E34 525 tds niestety poległo w drodze do pracy, przez moment było Audi A4 1,9 Tdi, ale nie ma to jak BMW :twisted2: Teraz jest E46 330d

Pozdrawiam. Maciek

Opublikowano

Witam wszystkich bardzo serdecznie:)

Mam na imie Tomek jestem z Zielonej Góry, jestem szczęśliwym posiadaczem BMW e36 316 Compakt od dwóch miesięcy, miłośc do BMW narodziła sie od tego jak znajomy mi opowiadał jakie to fajne auta:) No i mam:)

Pozdrawiam

Opublikowano
właśnie nabyłem BMW......więc witam wszystkich
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Cześć, jestem nowy uzytownik fora, jestem ze Slowacji,

szukam jakysch spot lub zlot (niewiem co to jest) ale szukam spotkanie uzytowników BMW w malopolska w miesiacach Lipiec, Sierpień...

i prosze napiscie mi niekto do sprawy ze kdzie sie nieco kona, ja sie niewiem po fore pohybować, prosze wyslicie mi niekto priwatnu wiadomość.

irad by som spotkal niekogo z Nowego Sacza lub z okolia.

Dziekujem...

Opublikowano

Ja jestem z nowego sącza ..

Jest jeszcze jeden posiadacz e31 z nowego sącza ..

Jaki masz samochód , może Cię widziałem kiedyś na miescie? :D

Pozdrawiam,

Tomek

Opublikowano

Witam wszystkich :) Mam na imię Wojtek, pochodzę z Ostrowa Wielkopolskiego i jestem posiadaczem BMW 330D E46. Jest to moja druga Beemka, wcześniej miałem również E46, jednak 320Ci w nadwoziu coupe.

A oto moja perełka, jednak zdjęcia są trochę nieaktualne, ale gdy będą to na pewno dam znać :)

http://www.polskajazda.pl/Samochody/BMW/3/61386

Jeszcze raz witam wszystkich i życzę miłej nazwijmy to współpracy ;)

E46 330D :)
Opublikowano
Cześć Tomek, no jak masz 8-er to moźna sem cie widzial przed NOMI w wiosne niekedy i fotil som si Twoj samochod, jest to ten?

http://www.bmwklub.sk/download/file.php?id=28454&mode=view" target="_blank

ten srebrny samochod przed nim jest moj :-)

a tu jest foto mojego:

http://www.bmwklub.sk/download/file.php?id=38421&mode=view" target="_blank

http://www.bmwklub.sk/download/file.php?id=18332" target="_blank

Nie nie .. to jest naszego kolegi z forum. Ja mam bordową. Raczej jej nie widziałeś.

Napisz do mnie na PW :)

pozdr

Pozdrawiam,

Tomek

• 2 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Witam koleżanki i kolegów !

Od 5 lat jeździłem avensisem i ..... quadem.

Zmianę samochodu planowaliśmy z żoną dopiero za 2 lata (na równe 40 urodziny)

Życie potoczyło się jednak inaczej. W czerwcu miałem dzwona na quadzie (jemu nic, a u mnie mocno rozwalona i szyta głowa)

Finał: sprzedany quad (i zastrzyk kasy :)

Na poprawę humoru zdecydowaliśmy, że samochód zmienimy wcześniej.

Dzieciaki mamy już wyrośnięte z wózków, więc w końcu mogliśmy rozglądać się za samochodem innym niż kombi.

Rozważałem Audi A6 i BMW E60.

Jak się domyślacie - skoro piszę tutaj - kupiłem E60 w nieźle wyposażonej wersji 525d z automatem.

Pierwsze wrażenia z jazdy E60 mam baaaardzo pozytywne.

Co ciekawe: ogromną przyjemnością nie jest dla mnie szybka jazda, ale spokojne bujanie się z prędkościami 60-120 km/h.

Tak jazda w sam raz pasuje do mojego stanu punktów karnych (obecnie 18).

Każdego dnia kiedy wsiadam do mojego samochodziku - wskaźnik radości z jazdy utrzymuje się na maksymalnym poziomie :mrgreen:

Opublikowano

Witam,

Jestem nowa na tym Forum - widzę, że to miejsce dla prawdziwych miłośników bmw. Ja do grona fanów tej marki dołączyłam już rok temu - gdy weszłam w posiadanie mojego pierwszego samochodu popularnej 3-ki (E36 / 316i ... miłość od pierwszego wejrzenia). Mam nadzieję, że Wy, szanowni Forumowicze, przyjmiecie mnie do swojego grona.

Nie jestem ekspertem w dziedzinie samochodów, dlatego proszę o wyrozumiałość, jeśli jakieś z pytań wyda Wam się banalne lub śmieszne.

Do napisania! :)