Skocz do zawartości

Coś świszczy z tyłu w BMW E36 320

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Cześć wam jestem świeżym posiadaczem BMW E36 320 z 1993 roku w sedanie. Mam mały problem z BMW a mianowicie wyjąłem wszystkie wykładzinki z bagażnika bo mam w tylnym pasie dziury do naprawy ale raczej to nie jest wina dziurawego tylnego pasa i szumiącego wiatru to jest taki świst i teraz gdy jadę to cos świszczę tak jakby albo w tylnym moście albo w kołach gdy jadę np na czwartym biegu z prędkością 60 do 80km/h i wciskam sprzęgło to ten świst jest bardziej słyszalny ale jak puszczam sprzęgło to tak jakby wygasał dodam ze tak samo sie dzieje jak jadę ta sama prędkością i wrzucił na luz to zaczyna świstać taki śmieszny dźwięk. Albo stało sie to po wyjęciu tapicerki z bagażnika albo po zrobieniu zrywa bo po zrywie uczuliłem sie na ten świst bo jak wyjąłem tapicerkę z bagażnika to sie bardzo nie przysłuchiwałem. Olej w moście jest bo sprawdzałem a dziwki dochodzi gdzieś z tylu tak jakby od mostu albo od kół. Jakie są objawy padania mostu czy on może świstać czy raczej huczeć i czy to może być wina łożyska w kole albo braku tapicerki w bagażniku?????Dodam ze podnosilem samochod z jednej i drugiej strony i dawalem gazu na 5 i nie piszczalo tylko jak jade samochodem po drodze to wtedy swiszczy.Z góry dziekuje za pomoc
Opublikowano
  • Autor
Dzisiaj bylem na kanale i podnioslem jedna strone druga osoba siedziala w samochodzie i dawala gazu ten dzwiek wychodzi z dyfra i teraz moje pytanie czy moglo w nim jakies lozysko paść czy coś bo on swiszczy a nie huczy tylko to jest bardziej slyszalne po wcisnieciu sprzegla albo wrzuceniu na loz przy predkosciach zedu 60-80 Km/h podczas drogi.Spradzalem olej to zalany jest jakis zołty dosc mocno smierdzacy czy moze sprobowac wymienic olej w nim???
Opublikowano
Dzisiaj bylem na kanale i podnioslem jedna strone druga osoba siedziala w samochodzie i dawala gazu ten dzwiek wychodzi z dyfra i teraz moje pytanie czy moglo w nim jakies lozysko paść czy coś bo on swiszczy a nie huczy tylko to jest bardziej slyszalne po wcisnieciu sprzegla albo wrzuceniu na loz przy predkosciach zedu 60-80 Km/h podczas drogi.Spradzalem olej to zalany jest jakis zołty dosc mocno smierdzacy czy moze sprobowac wymienic olej w nim???

Obawiam się że wymiana oleju nie pomoże :/

Masz 2 wyjścia : albo rozkręcasz dyfer i zmieniasz w ciemno łożyska , albo taniej - wymieniasz dyfer na inny :-)

Opublikowano
  • Autor
A czy wymiana łożysk to droga impreza i gdzie wogle można kupic te łożyska czy w serwise BMW maja takie cuda bo jakis zamiennikow to chyba sie nie oplaca wstawiac w takie coś i czy samemu da sie to zrobić czy trzeba już jakis specjalistycznych urzadzeń??.Kupic drugi tez nie wiadomo co sie trafi.Na co zwrucic uwage przy kupnie drugiego i czy przelozenia dyfra zobacze dopiero jak wyjem swoj dyfer czy gdzies od dolu powinno cos pisac??