Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!!

Jak kupiłem autko w środku bylo cicho jak na cmentarzu. Po jakimś czasie coś jakby w szyberdachu sie poluzowało i caly czas piszczy, skrzypi, stuka, jednym słowem wk..wia. Wie ktos jak to ugryzc?? Pomóżcie :mad2:

Opublikowano

Może to i głupio zabrzmi ale...czy dobrze domknąłeś szyber? Ja także posiadam podójny szyber i za pierwszym razem nie domknąłem go(jak już niby się chowa musisz nacisnąć-tak do góry- jeszcze ten knefelek)i też się dziwiłem.

Pozdrawiam

Może być każde auto,pod warunkiem że będzie to BMW...
Opublikowano
Witam, no ja mam troche inny problem z szyberdachem, a mianowicie, szyberdach niby sie zamyka, ale w srodku tylna podsufitka nie opada i mam lekka szpare w dachu. Od gory dach sie dobrze zamyka, nie przecieka itd, ale tylko ta podsufitka nie chce sie zasunac do konca. Wie ktos moze jak to naprawic?? Bede wdzieczny za pomoc :) Pozdrawiam
Opublikowano
szyber sie chyba domyka, bo jest szczelny i równiutko leży z linia dachu, ale o jaki knefelak ci chodzi. dzieki za podpowiedz
Opublikowano (edytowane)
Witam, no ja mam troche inny problem z szyberdachem, a mianowicie, szyberdach niby sie zamyka, ale w srodku tylna podsufitka nie opada i mam lekka szpare w dachu. Od gory dach sie dobrze zamyka, nie przecieka itd, ale tylko ta podsufitka nie chce sie zasunac do konca. Wie ktos moze jak to naprawic?? Bede wdzieczny za pomoc :) Pozdrawiam

Hmm...Przytrzymaj długo wcisnięty przycisk od zasuwania dachu(do tyłu,albo do góry)poprostu najpierw domyka się do 3/4 potem dalej.

Pzdr

szyber sie chyba domyka, bo jest szczelny i równiutko leży z linia dachu, ale o jaki knefelak ci chodzi. dzieki za podpowiedz

O ten od szybru(elektryka),może nie dosunął się do końca?U mnie już cichutko jest ;) .

Edytowane przez Basti735
Opublikowano
hmm, a w ogole jakie smary stosujecie do konserwacji szyberdachu?? bo moj sie troche zaciera. Przedni chodzi w miare szybko, ale tylni to katastrofa. Zastanawialem sie czy czasem nie przesmarowac go jakims bardziej specjalistycznym smarem, ale nie wiem jakim. Macie jakas doswiadczenie w tej materii??
Opublikowano

Przesmaruj/zapsikaj go czymś co smaruje i wywala wilgoć...

Otwórz oba szybry i najpierw przeczyść czymś prowadnice i wszystko do okoła,żeby ewentualny piasek itp.wywalić bo na to nawet smar nie pomoże :nienie: .

Opublikowano
jezeli chodzi o przytrzymanie przycisku to nic nie daje. Moze znalezliscie jakas instrukcje jak to rozebrac, moze uszczelki jakos by wymienil??
Opublikowano
JA MIAŁEM PODOBNY PROBLEM I OKAZAŁOP SIĘ ŻE MAM PĘKNIĘTE PLASTIKOWE MOCOWANIE DO DACHU . MUSISZ ŚCIĄGNĄĆ PODSUFITKĘ ODKRĘCIĆ CAŁY STELAŻ I SPRAWDZIĆ POMAŁU WSZYSTKO PO KOLEI NIĆ STRASZNEGO DZIEŃ PRACY
BÓG MIŁOŚĆ WYGODA