Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam,

problem jest taki ze szyby elektryczne strasznie zaczęły mi zamulać... o ile szyba pasażera sobie jakoś radzi to ta od kierowcy ślimaczy się strasznie... dodam że aku jest sprawne , silniki też, cały mechanizm nasmarowany... mi się wydaje że to coś szyba na prowadnicach muli... macie na to jakieś sposoby??? jakiś smar specjalny czy jak...??? bo chyba zwykłym tego nie pojade.

SPRZEDANA :((( buuuuuuuuuMój Compakt :)<--------- OCEŃ - komentarze i uwagi mile widziane na PW. !!!NOWE FOTY!!!

!!!Aktualizacja 05.08.2008 !!!

Opublikowano
Nie na prowadnicach chyba nie, bo jak jest opór to szyby sie "wracaja" kawałek. Ja bym obstawiał, że słabo prad gdzieś dochodzi. U mnie sie ślimaczyła jedna z tyłu odchylana i przyczyna tkwiła w przycisku, coś tam słabo łączyło. Rozebrałem wyczyscilem i gites majonez :cool2:
Opublikowano
tzn. kupiłem uniwersalne podnośniki... i podpiąłem pod zapalniczke chwilowo. wydaje mi sie ze powinno być dobrze. jak zamienie podnośniki miejscami to dalej tak samo... prawa szybciej lewa muli

SPRZEDANA :((( buuuuuuuuuMój Compakt :)<--------- OCEŃ - komentarze i uwagi mile widziane na PW. !!!NOWE FOTY!!!

!!!Aktualizacja 05.08.2008 !!!

Opublikowano

U mnie pomogło wyczyszczenie prowadnic (OBU a nie tylko tylnej).

Dodatkowo na silniczku jest takie białe okrągłe coś. Po podważeniu okazało

się że to papier w gumowej otoczce i osłania on dziuuuurę.

Po włożeniu w dziurę psikacza i obfitym potraktowaniu smarem (ale nie WD40) przeszły wszystkie problemy z szybą.

Opublikowano
A to jak nie masz przekaźników itd itp tylko tak na krótko to prawdopodobnie jednak bedzie przycyna mechanizm. posmaryj najlepiej wszystkie miejsca które moga zamulać smarem.
Opublikowano
Nie na prowadnicach chyba nie, bo jak jest opór to szyby sie "wracaja" kawałek.

ja mam wlasnie taki problem ze mi sie przy podnoszeniu w 3 miejscach cofnie :/ nasmarowalem juz wszystkie prowadnice i mechanizm i nic nie pomoglo wciaz mam ten problem, wie ktos co moze byc tego przyczyna?

Opublikowano

Ktoś już kiedyś to opisywał.

Wina leżała przy uszczelkach po których szura szyba. Zdarł się cały zamszyk i szyba za bardzo tarła o gume co powodowało cofanie szyby.

http://img692.imageshack.us/img692/9379/podpiswb.jpg