Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wie ktoś może gdzie znajduje się filtr paliwa w e-36 316 92', samochód nie wkręca się powyżej 4000 tyś obr/min tz. jedzie tylko 140 - w porywach 160 km/h. Co dziwne gdy jest zimny (ssanie) to idzie idealnie.

Szukam przyczyny,

Pozdrawiam dzięki

____

Tytuł poprawiłem. Zapoznaj się z regulaminem i formatem tytułowania wątków. Następnym razem będzie ostrzeżenie. mattiss

Opublikowano

Filtr znajduje się po lewej ( kierowcy ) stronie komory silnika, na samym dole, jest osłonięty specjalną osłoną ale dosyć łatwo jest widoczny z tym że trzeba podnieść autko.

Kosztuje ok. 100 PLN.

Opublikowano
Wie ktoś może gdzie znajduje się filtr paliwa w e-36 316 92', samochód nie wkręca się powyżej 4000 tyś obr/min tz. jedzie tylko 140 - w porywach 160 km/h. Co dziwne gdy jest zimny (ssanie) to idzie idealnie.

Szukam przyczyny,

Pozdrawiam dzięki

Miałem podobny problem i myslałem tezze to filtr. Okazało sie jednak ze to sonda lambda padła .

ZAWIOZĘ NA ŚLUB !!!!

%5B640%3A129%5Dhttp%3A//xenonis.whitestarprogramming.de/save_the_e36/img/pics/banner.gif

Opublikowano

Witam,

wymieniłem filtr (koszt 60 zł, a stary był z 05-91r. starszy o pół roku od samochodu) jak ja lubię rozdziewiczać... śrubki.

Co prawda nie wiele pomogło, samochód wkreca się taraz na 4500 tyś/obr - 5000 obr, ale dalej efekt ten sam....

... a co mnie tu kolega straszy sondą lambda...

jak to sprawdzić zanim kupi się nową??

pozdrawiam

Opublikowano
Czytałem tez kiedyś na forum ze moze sie nie wkrecać na obroty przez zawieszający sie zawór naprzykład.Ja mam własnie taki objaw jak ty tyle tylko ze zdarza sie ze czasami sie wkreci do 6 tys ale potem przez jakis czas nie pali na jeden cylinder.Powodów moze byc sporo a objaw szczególnie irytujący :x
Opublikowano

nowy objaw pewnie też związany z sondą, dziś wracając z podróży jadąc spokojnie (dosłownie) nie próbując przekroczyć 6L spalania, po ok 100 km takiej jazdy samochód zaczął szarpać. Po zdjęciu nogi z gazu - obroty zwariowały do zera (zapaliła się kontrolka ładowania) i do 1 tyś i tak cały czas.

Mam nadzieje że to już sa objawy cąłkowicie eliminujące sonde do wymiany

pozdrawiam

• 5 lat później...
Opublikowano

ja mam ten sam problemos :(

tez sie bnie chce wkrecac na 5000 tyś.

zachowuje sie jak by sie silnik 'zgrywał'.tak jakby czegos mu brakowało.

lecz to nie sonda bo sprawdzalem,chodzi idealnie.musze filtr paliwa jeszcze zmienic i wtedy sprawdze :D .

mam nadzieje ze to tylko to a nie wytarty wałek:(