Skocz do zawartości

e39 - NIVO ... strasznie głośno pompuje lewa strona

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jak w temacie...nie wiem dlaczego ale strasznie głosno słychac prace układu NIVO? Skąd takie objawy.. czy ktoś się z tym spotkał...

Z góry dzięki za odpowiedź

Opublikowano
sprawdź, czy czy sie układ nie rozszczelnił- kompresor chodzi tylko wówczas jak wyczuwa róznice cisnień, normalnie nivo nie słychac w ogóle
Opublikowano
Sprawdzę .. dzieki. Jednak to buczenie słychac tylko przy uruchomieniu silnika... Tzn nivopracuje tylko dlaczego tak głośno...
Opublikowano

Witam,

to normalne zaraz po uruchomieniu silnika nivo pompuje [zaleznie od obciazenia] i tak juz zostaje, do momentu zmiany tego obciazenia, wlasnie w tym celu zostalo stworzone, a odglosy ktore slyszysz sa naprawde normalne przy starcie:)

pozdrawiam

[500 656 500] sprzedam nr - starter GSM idealny dla salonu BMW - 608 BMW BMW czyli 608 269 269
Opublikowano
Witam,

to normalne zaraz po uruchomieniu silnika nivo pompuje [zaleznie od obciazenia] i tak juz zostaje, do momentu zmiany tego obciazenia, wlasnie w tym celu zostalo stworzone, a odglosy ktore slyszysz sa naprawde normalne przy starcie:)

pozdrawiam

to kolego zbyt normalne nie jest, zeby przy kazdym uruchumieniu nivo (kompresor) pompował.

u mnie działy sie takie cyrki jak spadł wężyk z lewej poduszki- kompresor pompował juz w momencie otwierania drzwi. po naprawie nie zauważyłem,żeby cokolwiek pompowało- tył siedzi wysoko cały czas, inna sprawa, ze samochód jeździ cały czas jednakowo obciążony.

kontrolka od nivo przy zapłonie zapala sie i natychmiast gasnie. jakby sie paliła cały czas- znaczy to, że nivo jest nieaktywne

Opublikowano
nivo bedzie chodzic po zapaleniu i ja słychac ale powinno to byc krutkie i tylko raz a nie po kazdym zapaleniu silnika w przeciagu np 3 godz , chyba ze układ jest nie szczelny , zmieniło sie obciazenie , lub gdy auto stoi nie rowno

http://img.userbars.pl/98/19415.gif

Sprzedam lampa kombi e39 prawy tył , poduszki pow.dzrzwi przednich- pytania na pw lub gg

Opublikowano

wszystko bylo ok az pewnego dnia / wczoraj/ wyjezdzam z garazu i nagle zauwazam ze niedziala tylne zawieszenie /nivo/ .....jaka moze byc tego przyczyna.

Nie swieca sie zadne komunikaty i kontrolki . tyl auta mocno uniesiony ku gorze a wrazenia z jazdy ....jak traktorem.

wie ktos cos???

Opublikowano

Szczerze :) Mój szawgier wczoraj wymienił poduchę pod nivo...

Raz było OK. raz tył był nie podniesiony.. doszlismy do tego po 2 tygodniach (nieszczelna poducha).. po wymianie wszytsko juz jest okey.

Uswiadomiono mnie ze cały układ może dzialac nieprawidłowo przez awarie jednej poduszki (nie wiem ile w tym prawdy) ale po wymianie u szwagierka wszystko działa jak nalezy...

Ps: mechanik zaufany, warszat zaufany

Pozdrawiam

Opublikowano

U mnie nivo pierdzi jak C330 :)

Nie wiem czy tak powinno być, generalnie dziala ok. Nierównosci kompensuje jak powinno jednak jedyne co mnie niepokoi to hałas... słychac jakbym miał kompresor w bagazniku ... To normalne???

Opublikowano
U mnie nivo pierdzi jak C330 :)

Nie wiem czy tak powinno być, generalnie dziala ok. Nierównosci kompensuje jak powinno jednak jedyne co mnie niepokoi to hałas... słychac jakbym miał kompresor w bagazniku ... To normalne???

na 100% nie jest to normalne. generalnie nivo powinno pompować tylko jakbyś np wsadził cos bardzo ciezkiego do bagaznika - zeby podnieśc tył, ale to tylko przez chwile, jesli spręzarka pompuje ci długo i za kazdym razem to musisz mieć gdzies nieszczelnośc w układzie- układ traci cisnienie, a system dopompowuje, żeby je wyrównać