Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Nie wiem dlaczego ale czuje paliwo w mojej furze....No niestety należe do kobiet jeszcze nieświadomych w sprawach bmw.Nowa fura i już mi dokucza?Podnosiłam maske i też czuć:( ale nie widze jakiś wycieków.Mam 318 e36.....Pilssss
Opublikowano
Nie wiem dlaczego ale czuje paliwo w mojej furze....No niestety należe do kobiet jeszcze nieświadomych w sprawach bmw.Nowa fura i już mi dokucza?Podnosiłam maske i też czuć:( ale nie widze jakiś wycieków.Mam 318 e36.....Pilssss

przewód paliwowy Ci "cieknie"... :)

może byc tego od razu nie widać... u mnie na włączonym silniku przy wejściu na listwę wtryskiwaczy leciutko popękał i taką "mgiełkę" robił z paliwa.. dopiero podświetlając lampką było widać "tęcze"...

Koniecznie posprawdzaj !!!

Marcin

BMW Klub Polska

F25 X3 2,8iA xDrive

E91 320dA touring

E39 530dA touring

E39 530iA touring

E36 316iA m43 Compact

----------------------------------------

historia - E32 750iA (1992-2004)

Opublikowano

To na bank przewod paliwowy. Opaska do wymiany. Podnies maske i wkrec silnik na wyzsze obroty. Wtedy zobaczysz skad pryska.

Pozdrawiam.

Układy wydechowe do BMW: www.pamaku.pl

Ten, kto pyta jest głupcem przez pięć minut, kto nie pyta wcale jest głupcem przez całe życie.

Opublikowano
To jeszcze zależy gdzie śmierdzi :?: Bo jeśli w środku auta to wcale nie musi byc przewód paliwowy. Może to być równie dobrze węgiel aktywny który mógł sie rozlecieć ze starości i służy on do neutralizacji zapachu benzyny w baku i znajduje sie np u mnie w Coupe E36 w specjalnym pojemniku do odpowietrzania nad tylnym prawym kołem :D

ZAWIOZĘ NA ŚLUB !!!!

%5B640%3A129%5Dhttp%3A//xenonis.whitestarprogramming.de/save_the_e36/img/pics/banner.gif

Opublikowano
hmmm nigdzie wycieków nie widać,czuć we wnątrz,zwłaszcza jak sobie włączam ciepełko.Pojechałam do serwisu BMW i krzyknęli mi 3 stówki za robote,choć chcieli 450-chiba troche dużo?????Bo to niby gdzieś spod kolektora przewody nieszczelne,dużo ściągania,dużo pracy....Pojechałam więc do drugiego tam powiedzieli,że to nieszczelność układu wydechowego(do wymiany jakaś uszczelka) :D ,cena już dużo niższa.Co o tym myślicie?Dzięki serdeczne za odzew....Pozdrawiam
Opublikowano (edytowane)

Pojedź sobie do jakiegoś sklepu z częściami samochodowymi i kup sobie ze 2 mb przewodu paliwowego wysokocisnieniowego ( chyba o średnicy 8 mm będzie pasował ) do tego z 10 opasek, jężeli jest to silnik M40 to dokup jeszcze uszczelki pod kolektor dolotowy ( nie wiem jak w innych silnikach ale pewnie też bedą potrzebne ) niestety żeby się dostac do wszystkich wężyków trzeba zdjąć kolektor.

Wymień wszystkie wężyki i opaski......, wężyki lubią sobie pękać ze starości w miejscach gdzie je dociska opaska.

Radze zrobić to naprawdę jak najszybciej.......bo jak się zapali to raczej marne szanse na ugaszenie......a tego to nawet wrogowi nie życze ;)

A wycieków nie widać bo benzyna bardzo szybko paruje....

Dopisz w profilu przynajmniej który rocznik tego autka, bedzie łatwiej coś podpowiadać...

A tak swoja drogą to poproś męża, chłopaka albo dobrego kumpla żeby z Tobą pojechał do jakiegoś sklepu i uczciwego mechanika.....kobiecie zawsze jakieś bzdury wcisną.....

Pozdrawiam.

Edytowane przez johnny
Opublikowano

czuć we wnątrz,zwłaszcza jak sobie włączam ciepełko

Tak wiec na pewno jest to przewod paliwowy pod kolektorem. Mialem to samo. A 300 zl za wymiane krotkiego wezyka to przesada! :shock: Jak mozna ludzi tak w konia robic. Moim zdaniem, panowie serwisanci zobaczyli kobietke i zaczeli swirowac. Jezeli dla fachowcow z BMW zdjecie kolektora to duuuzo pracy, to mi w tym momencie rece opadaja.

Mozna wiedziec jaki masz silnik i gdzie jest ten serwis BMW?

Układy wydechowe do BMW: www.pamaku.pl

Ten, kto pyta jest głupcem przez pięć minut, kto nie pyta wcale jest głupcem przez całe życie.

Opublikowano
uuuuu,to mnie troche zmartwiliście.Jutro jadu i załatwiam....Moja beemka to 318,115 kucyków,93 rok.Serwis znajduje się we Wrocławiu na trasie poznańskiej STANDO...hmmm.Dzięki chłopaki za rade....teraz zaś problem,szukanie dobrego i zaufanego speca od bmw.....Przerąbane być nieświadomym a w dodatku kobietą :cry: