Skocz do zawartości

Zamiana silnika ?? Mozliwe ??

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam...

Posiadam BMW 316 Compact i ciekaw jestem czy mozna by do niego wsadzic silnik diesla od np 325td, bo z tego co wiem to sa wersje z silnikiem 1.8TD...Czy ktos moze probowal takich "sztuczek"?? Czy jest wogule jakis sens bawic sie tym, czy lepiej byloby zmienic model ??

Jesli to glupie pytanie to przepraszam - ale ciekaw jestem...

Dziekuje i pozdrawiam :P

Opublikowano
Kolego moim zdaniem jak sam nie jesteś wstanie odpowiedzieć sobie na to pytanie to oznacza że sam sie za to nie weźmiesz,musisz to komus powierzyć a co za tym idzie koszty bedą holendarne i według mnie totalnie bezsensowne, lepiej pozbyć sie tej 1.6 i zakupić diesla, mniej problemów no i oczywiscie dużo mniej kosztów.Pozdrawiam
Opublikowano
Wszystko sie da :8) Wiem to po tym jak zobaczylem Warszawe (samochod) z motorem 2.9 Cosworth. Czasem jednak koszta sa bardziej znaczace niz hobby :twisted:
Opublikowano

Tak...Po przemysleniach pytanie bylo raczej w teorii niz w praktyce...

Ale coz...Chodzilo o zmniejszenie spalania...Heh...

Mysle, ze byla to bardziej taka ciekawostka...A tak wogule to piszcie jakie widzieliscie potwory po przerobkach...

Ja ostatnio w Gliwicach widzialem BMW 3(5) z silnkiem 4.0 V8...Chyba ze to bylo produkowane to sorki...

• 1 miesiąc temu...