Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Wiem ze bylo juz o tym duzo ale nie moge znalezc nic co odpowiadaloby mojej sprawie. Mam 316i z gazem 2 generacji, pali mi w zaleznosci od stylu jazdy i tego czy trasa czy miasto 10-14 litrow gazu, srednio 11 litrow. Mam pytanie czy dzieki BLOSowi spalanie spadnie i o ile a i czy osiagi beda na tyle lepsze by warto bylo inwestowac te 300-400zl na BLOSa... Jesli ktos ma pisac ze gaz 2 generacji to be a 1,6 to do kosiarki to takim Panom dziekuje i prosze o wachowa (w miare mozliwosci) porade. Z gory dziekuje i pozdrawiam!
Opublikowano

bloss ma za zadanie wyeliminowanie zwężki, czyli zapewnienie takiego dopływu powietrza, jaki by był, gdyby zwężki nie było i poprzez to zapewnić wyższą moc (seryjną - przy zwężce moc ta jest obniżona na wysokich obrotach) na wyższych obrotach - na spalanie raczej wpływu nie ma

silnik 1,6 nie jest jednostką "wyczynową" więc raczej dużo nie zyskasz - auto powinno jeździć tak jak na Pb bez zwężki

blos najlepiej sprawdza się w silniku m20b20, który swoją moc rozwija przy obrotach powyżej 4 tys, gdzie właśnie doskwiera mu brak powietrza

podsumowując - moim zdaniem w Twoim przypadku nie warto

beemki to choroba - nieuleczalna, ale za to bardzo przyjemna

miłośnik E30 ... użytkownik E46 :)

Opublikowano
Dzieki za odpowiedz, utwierdziles mnie w przekonaniu ze wydawac kilka stowek po to by urwac dziesietne czesci sekundy na przyspieszeniu od 0-100 to nieoplacalna inwestycja :) Jeszcze raz dzieki i pozdrawiam!
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Witam

Ja też mam pytanko...

a co ze spalaniem przy takim silniczku - jaka mniej-więcej będzie różnica ?

Bo mi akurat nie chodzi o zwiększenie osiągów. Niech są takie jak są ;P