Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Nie mam co prawda (odpukać) problemów z samochodem, ale zastanawiam się, czy by nie wlać jakiegoś dodatku oczyszczającego silnik, do benzyny. No i nie wiem po pierwsze czy warto, po drugie jaki i ile to kosztuje? No i jakie będą skutki? Ktoś mógłby mi pomóc?

Z góry dziękuję.

http://i.imgur.com/CgYlyQw.jpg
Opublikowano

jak nie masz problemów z silnikiem, to po co chcesz cokolwiek dolewać?strata kasy tylko.

oczywiscie możesz coś dolac, na pewno nie zaszkodzi

Opublikowano

Proponuję zastosować jedynie środek do usuwania wody z baku - STP Water Remover - cena ok.30zł.

On też ma jakieś właściwości czyszczące wtryski i cały układ paliwowy.

Jak nie masz kłopotów z silnikiem, to spokojnie możesz ograniczyć się do stosowania bardzo dobrego oleju, wymieniać go co 10tys i tankować w pewnym miejscu. Oczywiście spokojna jazda ma bardzo korzystny wpływ na kondycję silnika i całej reszty.

Pozdrawiam, marek.

moje BMW (the SILVERY)

E34 520i M20 (R6 12V) Lachssilber Metallic, Chrome-line, 1988r., pasja /klasyk, żółte tablice/

E39 525i M54 (R6 24V) Touring, Titansilber Metallic, Shadow-line, 2000r., daily driving

podpis.png

Opublikowano
Proponuję zastosować jedynie środek do usuwania wody z baku - STP Water Remover - cena ok.30zł.

On też ma jakieś właściwości czyszczące wtryski i cały układ paliwowy.

Jak nie masz kłopotów z silnikiem, to spokojnie możesz ograniczyć się do stosowania bardzo dobrego oleju, wymieniać go co 10tys i tankować w pewnym miejscu. Oczywiście spokojna jazda ma bardzo korzystny wpływ na kondycję silnika i całej reszty.

Pozdrawiam, marek.

Co 10 tys to nie za często? Zmieniam olej wg inspekcji.

Opublikowano

Ja mam tak w instrukcji napisane (że zmiana co 10tys). Wolę tak robić, bo mam pewność, że silnik ma ciągle dobre smarowidło :-)

Pozdrawiam.

moje BMW (the SILVERY)

E34 520i M20 (R6 12V) Lachssilber Metallic, Chrome-line, 1988r., pasja /klasyk, żółte tablice/

E39 525i M54 (R6 24V) Touring, Titansilber Metallic, Shadow-line, 2000r., daily driving

podpis.png

Opublikowano
Ja mam tak w instrukcji napisane (że zmiana co 10tys). Wolę tak robić, bo mam pewność, że silnik ma ciągle dobre smarowidło :-)

Pozdrawiam.

No tak jasne przecież masz inny silnik

Opublikowano
Lepiej nic nie lej. Ja też kiedyś dawałem się nabierać na jakieś Cleanery do wtrysków czy ceramizery i zawsze po ich użyciu za jakiś czas sypnął się ten element co ów środek miał oczyścić lub doprowadzić do stanu "jak nowy" Także pomyśl 2 razy zanim coś wlejesz i pamiętaj że jak chodzi dobrze to przecież po co kombinować, chyba tylko po to żeby ewentualnie przekombinować
Będziesz Miał Wydatki