Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam! stała mi sie dziwna rzecz, zgasło mi podświetlenie panelu z pokretałami temp i nawiewu. jak to wymontowac bez uszkodzeń? bo niestety nie mam bladego pojęcia. :(
!!! biało-niebieska szachownica !!!
  • Członkowie klubu
Opublikowano

Ściągnąć pokrętła i wykręcić wkręty co są pod nimi.

Tam jest jedna żarówka na cały panel.

Pozdrawiam,
Grzegorz

330Ci
276218_2.png

335d xDrive
1089970_2.png

Opublikowano

Zmora na zarowki w panelach. Wymienialem ja w piatek. Tak jak kolega mowil, pokretla, dwie srubki, chodzi panel a pozniej zarowke wykrecasz razem z taka mala plastikowa obudowa (malenka). Aha ciezko dostac zarowke razem z obudowa. Raczej sama zarowke i lutowanie. Wbrew pozorom lutowanie nie takie proste, z dziwnego materialu nozki ma zarowka. Pomocna okaze sie pasta lutownicza, ktorej uzywaja koledzy hudraulicy przy instalacjach miedziowych.

Pozdrawiam

Opublikowano
Zmora na zarowki w panelach. Wymienialem ja w piatek. Tak jak kolega mowil, pokretla, dwie srubki, chodzi panel a pozniej zarowke wykrecasz razem z taka mala plastikowa obudowa (malenka)....

Panowie a jak to jest w wersji Compact ?? są 2 śrubki pod pokrętłami.. ale po odkręceniu nadal coś trzyma... :shock:

Wydaje mi się, że to trzeba zdjąć razem z radiem.. ma ktoś o tym pojęcie ??

Marcin

BMW Klub Polska

F25 X3 2,8iA xDrive

E91 320dA touring

E39 530dA touring

E39 530iA touring

E36 316iA m43 Compact

----------------------------------------

historia - E32 750iA (1992-2004)

• Członkowie klubu
Opublikowano
a pozniej zarowke wykrecasz razem z taka mala plastikowa obudowa (malenka)

Z tego co pamiętam - to ja po prostu wyciągałem tą żarówkę, była wciskana. Na pewno nic nie lutowełem. I kupiłem ją stacji benzynowej...

@Marcin750

W kompakcie nie wiem jak to jest. Masz TISa (jak nie nie masz to napisz do mnie) ? Zerknij do niego - może będzie narysowane, lub opisane.

Pozdrawiam,
Grzegorz

330Ci
276218_2.png

335d xDrive
1089970_2.png

• 6 miesięcy temu...
Opublikowano

Jakiej mocy jest ta żarówka ? 1,2 W ?

Próbowałem dzisiaj ją podmienić u siebie na sparwną, ale nie mogłem jej do końca wcisnąć. Tak jakby była za długa od 3 mm lub za szeroka bańka.

kafel