Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
niczego innego nie znajdziesz. kupisz tanią tandete i będzie wyglądało jak z odpustu. Poczytaj troche na forum jak ludzie załują ze nie kupili oryginałów. Lepiej troche dołozyć niż poźniej załować...
  • 3 lata później...
Opublikowano

Panowie małe pytanko bez zakładania nowego posta chodzi o xenony

Mam lampy juz soczewnowe i z ringami oczywiscie spryskiwacze na lampy tez sa

pytanie czy moge kupic jakies xenony razem z przetwornicami czyli komplet, ale orginały nie wchodza w gre bo zadrogie, jedna przetwornica na allegro to kwota 200 zł bez żarnika .

Wiec jest sporo xenonów juz od 100 zł komplet chce wydac max 300 zł zeby były w miare dobre , teraz pytanie jakiej firmy kupic to po pierwsze a po drugie słyszałem ze bmw ma cos takiego ze sam sobie cos tam oblicza w kompie i ze zwykłe ksenony jesli załoze moga mrugac jak stroboskop czy to prawda ? kolega ma taka akcje akurat a moze poprostu kupił tani badziw za 100 zł co otym myslicie ?

Opublikowano

nic nie oblicza tylko monitoruje spalona żarówkę. a regulacje masz{ na wahaczu dolnym po prawej stronie}ja bym wolał kupić jakieś lampy na allegro z przetwornicami te przed liftem można kupić za 600zł a nawet za400zł.

nie ma sensu się bawić w jakiś badziew.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
martino i tu sie mylisz pytałem o xenony z tego względu ze jak juz pisałem niby komp je sprawdza dowiedziałem sie wiecej chodzi o to ze nie oryginalne xenony nie sa przypisane do lcm (LCM nie ma ich w obsłudze) i teraz pytanie czy sa jakies xenony zamienniki do bmw z którymi nie będzie problemu po podłączeniu i beda swiecic normalnie a nie mrugały?
Opublikowano

ja mam taki zestaw w lampie pod H7

http://cgi.ebay.co.uk/BMW-5-Series-E39-00-03-50W-H7-HID-Conversion-Kit-/220634317224?pt=UK_CarsParts_Vehicles_CarParts_SM&hash=item335ed481a8#ht_2403wt_1140

Świecą ładnie, nie mrugają no bo niby i jak (włączając światła mijania podajesz napięcie na przetwornicę zamiast na żarówkę H7 wiec nie mam pojęcia dlaczego by to miało mrugać), przetwornica ma w sobie układ dzięki któremu nie ma informacji o przepalonej żarówce (nie wiem co będzie jak się spali żarnik, ale jak mi się spaliła przetwornica to BC podało o tym info). Podejrzewam, że LCM w oryginale ma do xenonów tyle co auto regulacja wysokości.