Skocz do zawartości

Szpera czy jest sens zakladac ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Ja widziałem ISa w akcji ze szperą no i Ci powiem że daje rade spokojnie wtedy,no i napewno wygląda to duuużo bardziej efektownie niż jak jedno kółko tylko się obraca,co do wad to chyba tylko cena bo innych nie widzę :mrgreen:
http://www.iv.pl/images/16876943185426216561.jpg
Opublikowano

Wady szpera też ma - dużo łatwiej wylecieć z drogi na zakręcie gdy jest ślisko.

Co do przełożenia - potrzebujesz szpery w tzw małej głowie, przeł. 3.45, występowały w 1,8is i 2,0

www.turboBMW.pl
Opublikowano
Szpera na zakrętach może sprawić problem, ale z drugiej strony łatwiej się rusza na śniegu. Według mnie szperę do mniejszych silników jest sens zakładać tylko wtedy jak się dyfer musi zmienić - inaczej nie ma to wielkiego znaczenia - chyba, że ktoś lubi ostro ruszać.
Opublikowano

tak jak pisza koledzy

szpera jest potrzebna/uzyteczna lub tez nie zaleznie od tego w jaki sposob jezdzisz i czego oczekujesz od auta

Opublikowano
A przypuśćmy do 320 e36 pasuje szpera tylko z 320 i 318is e36 (nawet nie wiedzialem ze byly szpery w is-ach :roll: )?
Opublikowano

Wczesniej mialem w e30 318 szpere 100% z taka juz kupilem .. nie wykorzystywalem jej a wrecz przeciwnie 100% i jazda po miescie to pomylka.. nie wiem po co ktos to zrobil :) chociaz w zakret nie bylo problemu by bokiem wejsc..

Co do mojego stylu jazdy to auto raczej moje hobby i uzytkuje sporadycznie weekendowo czasem boki ida ale tylko w deszcz bo na asfalcie nie ma sensu.. chyba ze nma kostce.. i nie mam pojecia jak sie jezdzi z takim przelozeniem 3.45 .. Nie wiem czy np: moj is nie ma szpery chcial bym to sprzwdzic tylko jak ?

I jaki jest koszt zakupu ? 3.45 /??\

Opublikowano
Wczesniej mialem w e30 318 szpere 100% z taka juz kupilem .. nie wykorzystywalem jej a wrecz przeciwnie 100% i jazda po miescie to pomylka.. nie wiem po co ktos to zrobil :) chociaz w zakret nie bylo problemu by bokiem wejsc..

Co do mojego stylu jazdy to auto raczej moje hobby i uzytkuje sporadycznie weekendowo czasem boki ida ale tylko w deszcz bo na asfalcie nie ma sensu.. chyba ze nma kostce.. i nie mam pojecia jak sie jezdzi z takim przelozeniem 3.45 .. Nie wiem czy np: moj is nie ma szpery chcial bym to sprzwdzic tylko jak ?

I jaki jest koszt zakupu ? 3.45 /??\

Jeśli miałbyś szpere to na dyfrze przy oznaczeniu przełożenia jest literka "S"