Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam...

chce kupic znowu E30, tym razem czarne Coupe.

Ile to pali w mieście przy optymalnej jeździe, czyli nie tak jak dziadek i nie tak jak tylko sie szybko da :)

Dlaczego 316? Hmmm wiekszość 2 litrowych, czy 2,5litrowych silników to takie strupiałe silniki ze te 1.6 czy 1.8 lepiej chodza od nich. mialem żwawe 1.8 kiedys w e30 i bylem z niego zadowolony, a teraz jeden kumpel ma 325, drugi 320 w gazie i szczerze to nie idzie, omega 2.0 136koni ktora swoje wazy biore obydwie beemki z zapasem... po co mi taki trup, a tak to zadbane 1.6 w benzynce by bylo ciekawe. wyscigówka to nie bedzie ale za 5000 bedzie zadbana :)

wiec moje pytanko brzmi ile naprawde pali M40 1.6.

Pozdrawiam

Opublikowano
ja mam niestety ten silnik w e36 spalanie w miescie kolo 10-11 w trasie 7 przy dosc "spokojnie dynamicznej" jezdzie ale e30 chyba jest lzejsza wiec moze bedzie mniej-w sumie porowanie jest takie ze jak miales juz taka z 1.8 to tu spalanie bedzie zasadniczo takie sam-tyle ze osiagi lekko nizsze.
Opublikowano

jesli to dla ciebie nie problem to moglbys ja oblukać, tylko bez wspomagania to troche kicha, nie wiem czy sie pchac w to... lubie sie poslizgac bokiem po deszczyku, a bez wspomagania to ciezko wychodzi...

co wy sadzicie o e30 bez wspomy?

Opublikowano

Witam

Zastanawialem sie ,czy odpowiedziec na to pytanie,bo zaraz ,bedzie krytyka

moj 16 m 40 automat spala po miescie max 9l a jak jade spokojnie ,to w 8 -8,5 sie spokojnie miesci.Sam nie wiem od czego to zalezy,bo jak slysze ,roznice sa czasem wrecz potworne

pozdrawiam

Opublikowano
Witam...

chce kupic znowu E30, tym razem czarne Coupe.

Ile to pali w mieście przy optymalnej jeździe, czyli nie tak jak dziadek i nie tak jak tylko sie szybko da :)

Dlaczego 316? Hmmm wiekszość 2 litrowych, czy 2,5litrowych silników to takie strupiałe silniki ze te 1.6 czy 1.8 lepiej chodza od nich. mialem żwawe 1.8 kiedys w e30 i bylem z niego zadowolony, a teraz jeden kumpel ma 325, drugi 320 w gazie i szczerze to nie idzie, omega 2.0 136koni ktora swoje wazy biore obydwie beemki z zapasem... po co mi taki trup, a tak to zadbane 1.6 w benzynce by bylo ciekawe. wyscigówka to nie bedzie ale za 5000 bedzie zadbana :)

wiec moje pytanko brzmi ile naprawde pali M40 1.6.

Pozdrawiam

hehehe no jasne lepiej jezdzic klepiacym M40 :) - jezeli uzyjesz szukajki to zobaczysz ze 99% problemow opisywanych na forum zwiazanych z silnikami dotyczy wlasnie M40 :) - no ale po twoim poscie widze ze nie jezdziles nigdy zdrowym m20 ani go nie slyszales. M40 sie wystrzegaj - juz lepiej poszukaj sobie m10 - silnik nie do zabicia - podobnie jak m20 i m30.

Lubię BMW - od 15 lat...trochę ich ujeżdzałem

Teraz pora na AMG :D

Opublikowano
Ja tylko 6-cyl ale jeśli chcesz oszczędniej i dynamicznie to łykaj isa
...nieważnie dokąd jedziesz,ważne ze bokiem...
Opublikowano

hmmm

osluchalem sie ze te starsze bez wtrysku nie ida :roll:

pozatym myslalem ze nowsze = lepsiejsze...

jak mialem kiedys m40 1.8 to z opini na forum wychodzilo ze jedni lubia m10-m20 a inni m40, opinie byly podzielone.

wiec proponujecie nie pakowac sie w m40?

co sie najczesciej jebie i ile kosztuja naprawy?

w moim m40 mialem problem z obrotami po odpaleniu na cieplym silniku i wtedy nikt nie znał na to sposobu... rowniez tylko benzyna.