Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Ostatnio kupiłem stalowe felgi do mojego touringa E34 zakupiłem również zimowe oponki , niestety znalazłem na allegro licytacje na której kolo sprzedaje podobne stalowe felunie na których jest napis w tłumaczeniu " dla serii 5 nie dla touring " i z tego powodu mam pytanie czy te fele nie podejdą do mojej buni a jeżeli nie to dlaczego ? Pozdrawiam.
  • 2 lata później...
Opublikowano

Niestety jest znaczenie, właśnie się o tym przed chwilą przekonałem. Kupiłem felgi stalowe (od E34, lecz nie wiem który rok i czy sedan czy touring- ponieważ przywiózł mi je kumpel a on się zna na autach jak moja babcia) +zimówki założyłem (niestety alusy do garażu :() ruszyłem jakieś 6m a tu "tarcie" z przodu, ściągnąłem je i okazało się że mają za małe ET (odsadzenie), z tyłem nie ma problemu tam jest dużo miejsca.

Jak ktoś to rozgryzie w jakich rocznikach czy modelach E34 się różniły fele to dajcie znać.

"Mogę jeździć każdym autem, byle byłoby ze stajni BMW" :D

"W życiu piękne są tylko chwile..."

Opublikowano

A to przepraszam bardzo, czyli ja nie mam felg od 5er, bo ja mam ET47.

Mój błąd.

"Mogę jeździć każdym autem, byle byłoby ze stajni BMW" :D

"W życiu piękne są tylko chwile..."

Opublikowano
Z tego co mi wiadomo wszystkie e34 miały osadzenie et20 a różniły się jedynie szerokością felgi od 6 cali do chyba 7,5. Podobnie miało e39 tyle tylko, że tam jest inna średnica otworu centrującego e34 ma 72,5mm a e39 74,1 i w takim przypadku konieczne są niestety pierścienia centrujące.