Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Posiadam od niedawna BMW e34 525tds.

Mam następujące pytanie. Podczas jazdy (bez różnicy jak dynamiczna) czasami z niewiadomo jakiej przyczyny głośniczek nad stopami wydaje piskliwy 3krotny sygnał. Nie mam pojęcia czy ten głośnik jest fabryczny. Jeśli tak, to może ktoś wie co to może oznaczać? W tym czasie, gdy auto wydaje owy dźwięk, na wyświetlaczu nic dodatkowego się nie pojawia.

Opublikowano
O ile kumam jest tam głośniczek który informuje o włączonych światłach na postoju ale on raczej brzęczy nie piszczy a inna opcja ,to jak temperatura na zewnątrz spada to cię informuje gong ale raczej zimno jeszcze nie jest , ale jak ci da sygnał to zerknij na termometr ile pokazuje bo może być walnięty czujnik
tylko bmw od 20 wiosen
Opublikowano
Witam. Posiadam od niedawna BMW e34 525tds.

Mam następujące pytanie. Podczas jazdy (bez różnicy jak dynamiczna) czasami z niewiadomo jakiej przyczyny głośniczek nad stopami wydaje piskliwy 3krotny sygnał. Nie mam pojęcia czy ten głośnik jest fabryczny. Jeśli tak, to może ktoś wie co to może oznaczać? W tym czasie, gdy auto wydaje owy dźwięk, na wyświetlaczu nic dodatkowego się nie pojawia.

a) informuje jak temp spadnie ponizej 3 st na zewnatrz (oszronienie jezdni)

b) przy PELNEJ godzinie (mozna wylaczyc w prawym gorym rogu godziny powinna byc taka ikonka dzwoneczka jakby wtedy bedzie pikalo przytrzymaj S/R kilka sekund to zniknie, znowu przytrzymujesz - wlaczasz)

I to tyle w E34 przynajmniej u mnie

c)

http://img571.imageshack.us/img571/7404/logotds.jpg

Naj.... forum o TDS-ach http://www.bmw-diesel.pl

Opublikowano
bardziej postawil bym na motyw z godziną niz z temperatura bo gong od temperatury nie wystepuje az 3razy
Opublikowano
Jest to gong od godzinny zawsze przed pełną godzina czyli 59min sobie tak pika 3 razy :D można to wyłączyć i tu zależy jaki masz komp a właściwie ile masz przycisków na urządzonku gdzie ci sie wyświetla godzina ale w małym kompie jest to przycisk podpisany "me" . Tak przynajmniej było u mnie a jak spada ci temp poniżej 3 st jest tylko jeden sygnał i to całkiem inny.