Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam Wszystkich,

Prośba o pomoc. Czy jestem w stanie samodzielnie dezaktywować prawą poduszkę powietrzną w e-39? Powiększyła mi się rodzina i muszą tą "wiekszość" jakoś przewozić :), a nie zawsze mogę to robić na tylnim siedzieniu. Stad pytanie i z góry podziękowania za porady.

Tomasz

Opublikowano
BMW rozwiązało ten problem po przez czujnik w fotelu (tak zwana mata) jak masz to sprawne czyli nie odcięte ze wlutowaną diodą to poduszka odpali dopiero gdy pasażer będzie miał więcej niż 14 kilogramów
Opublikowano
tylko podjedź do dobrego elektronika niech sprawdzi czy nie masz zrobionego obejścia maty, tak jak pisał dajan, trzeba zerknąć pod fotel do maty czy było robione obejście, w wielu e39 jest ona ominięta bo wymiana kosztuje sporo
Opublikowano
Panowie jestescie pewni.Jam mam u siebie naklejkę która zakazuje wożenia fotelika z dzieckiem na fotelu.Waga takiego fotelika z dzieckiem moze dochodzic do 10kg
Opublikowano

Jeżeli nie ma możliwości wyłączenia przewidzianej przez producenta to bym nie ryzykował jakiegoś cudowania. W innych samochodach trzeba to zrobić kluczykiem.

pozdrawiam.

Opublikowano
mata to super rozwiazanie zeby nie wymieniac poduchy przy byle stluczce jak nikogo nie ma po prawej - ale mam watpliwosc czy wystarczy na przewozenie dzieciaka - myslalem o wylaczeniu tego "na twardo"...
Opublikowano
Jam mam u siebie naklejkę która zakazuje wożenia fotelika z dzieckiem na fotelu.

Błąd! Nie zakazuje, tylko pokazuje by nie montowac fotelika tyłem do kierunku jazdy!!!