Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Posiadam BMW E36 COMPACT 1.6 Benzyna/Gaz. Na gazie pali idealnie, natomiast na paliwie pali nie równo - objawy tak jakby był zapchany tłumik, jazda na kwadratowych kołach. Po ściągnięciu pierwszego przewodu wysokiego napięcia zero reakcji, na pozostałych jest reakcja. Na gazie reakcja występuje na wszystkich 4 przewodach. Było sprawdzane ciśnienie paliwa oki. ciśnienie na tłokach oki. wałek rozrządu oki Wymieniony filtr paliwa, świecie i nowe przewody. Nikt nic nie wie - mam nadzieje, zę znajdzie się jakiś fachowiec - liczę na pomoc :(
Opublikowano
to też już sprawdziłem - środek nic nie pomaga. A co do wtrysku to też mam takie przeczucie, aczkolwiek na komputerze pokazuje, ze sie otwierają ale z opóźnieniem.
Opublikowano
to napewno będzie wina wtrysków mam te same objawy.jutro je wymieniam.....mam nadzieje ze sie nie myle...napisze jak zachowuje sie silnik na 95 po wymianie. pozdrawiam
Opublikowano

witam!

tak jak myślałem wymieniłem, pojechałem i czułem sie jak w 7 niebie. Sprawa z dławieniem na benzynie została rozwiazana - wtryski. jak dobrze poszukasz na allegro za 100zł kupisz. pozdrawiam

Opublikowano
Skoro niema żadnej reakcji po odpieciu wtrysku stawiam własnie na niego, miałem identycznie w golfie po wymianie problem zniknoł.