Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam! czas mojego koncowego tlumika w ISce dobiegl konca i teraz zastanawiam sie nad zmiana go na jakis "sportowy" aby uzyskac delikatmy pomruk basu, ale naprawde delikatny. Czy mial moze ktos do czynienia z takim wydechem:

http://moto.allegro.pl/item240628347_super_tlumik_km_malon_3spo_smycz_gratis_basowy.html

Czy da rade go zamontowac bez wiekszych przerobek, czy moze lepiej szukac dedykowanego, ale to sie wiaze z wiekszymi kosztami...

Poradzcie cos koledzy

Opublikowano

jak dla mnie...przypałowy trochę..i nie będzie z niego delikatnego pomruku basu a raczej ryk...

jak chcesz pomruk basu to wystarczy ci WM Sport...a żeby był naprawdę delikatny nie wyjmuj Silencera możesz jedynie rurkę od silencera skrócic.. osobiście taki mam tylko po własnych przeróbkach bo osobiście nie lubię Bassu a raczej pomrók WRC czy coś podobnego.. i udało mi sieto z takiego WM-a uzyskać...a już miałem go wyj...ać.. czyli jak chcesz to allegro>160 zł i masz...ja brałem ze sklepu za 169..

do basiku też możesz spróbować KM Turbo.

pozdrawiam i udanych zakupów

Opublikowano

do Chrisu.

Myślisz o tłumiku dedykowanym?? czy po prostu coś ultera co można wsadzić do Bimmki??

ogólnie ulter słynie z tego że te tłumiki są takie....akurat hehe.. po prostu jak dobierzesz dobrze... to nie będzie ci "buczał" cały czas tylko np przy określonej liczbie obrotów będzie można uzykać extra efekt...czasem nawet(zależy od samochodu) można nie zauwazyc ze sie posiada takiego ulterka ale po otwarciu przepustnicy :twisted: może być miło.

Ulter - polecam. osobiście nie posiadam ale co nie co o tłumikach sie wie;))

Opublikowano
do Chrisu.

Myślisz o tłumiku dedykowanym?? czy po prostu coś ultera co można wsadzić do Bimmki??

ogólnie ulter słynie z tego że te tłumiki są takie....akurat hehe.. po prostu jak dobierzesz dobrze... to nie będzie ci "buczał" cały czas tylko np przy określonej liczbie obrotów będzie można uzykać extra efekt...czasem nawet(zależy od samochodu) można nie zauwazyc ze sie posiada takiego ulterka ale po otwarciu przepustnicy :twisted: może być miło.

Ulter - polecam. osobiście nie posiadam ale co nie co o tłumikach sie wie;))

Myslalem o zakupie tylko i wylacznie tlumika dedykowanego.Nie chce kupowac uniwersalnego i bawic sie w przerabianie go w celu dopasownia do auta.Obawiam sie tylko jednego...wystajacej "lufy" z tylu auta po zamontowaniu takiego tlumika dedykowanego (nie wiem czy mozna to pozniej jakos poprawic).Chcialbym zeby tlumik wydawal caly czas delikatny pomruk,a nie ryczal w jakims zakresie obrotow.Ja nie mam zadnego doswiadczenia jezeli chodzi o tlumiki sportowe,wiec moze jakas mala rada .... co wybrac ? :D

Ps.Kolego Pawelos sorry wielkie za tak beszczelne "wcisniecie" sie w Twoj post...ale mysle ze obydwoje mozemy dowiedziec sie czegos ciekawego na temat tlumikow :)

Opublikowano

Ja wlasnie kupilem tlumik na tej aukcji:

http://allegro.pl/item230825172_tlumiki_dedykowane_atest_gwarancja_2_lata.html

Poradzil mi go znajomy, ktory kupywal tlumik od tego kolesia jakis czas temu.

Ogolnie sprawa wyglada fajnie, koles oferuje tlumiki w kilku wersjach wykonczenia, czyli np zamiennik ktory wystarczy poprostu wstawic w miejsce starego bez spawania, lub sam tlumik, ktory nalezy wspawac, ja wybralem ta druga mozliwosc, rowniez mozna wybierac co do glosnosci: 1. standard, 2 delikatny bas, 3 hard core. wybralem bramke nr 2 :D do tego bede mial mniejsze srednice tych chromowanych koncowek gdyz nie zmiescily by sie w zderzak (mam Mpakiet) dwie rurki po 80mm i zamowilem dwie 60mm. Jak juz dostane tlumik i go wstawie to opisze moje wrazenia. :D

Opublikowano

Witam. CO od dedykowanych tłumików(do BMW tylko i wyłącznie, nie uniwersalnie dedykowane)..na wstępie polecam obejrzenie sobie tego

http://www.motormec.co.uk/scorp.html

wymaga inwestycji ale za to jaka satysfakcja i jaki dźwięk..ostatnimi czasy Sebring wprawił sie bardzo dobrze w tłumiki i te wydechy pięknie "grają w BMW. można uzyskać bardzo łądny dźwięk.. np coś a'la WRC bo to jest ostatnio bardzo pożądany dźwięk w samochodach..

ale...są gusta i guściki.. do bassu...Remus..ciekawe rozwiązania choć Remus od zawsze słynie z duuużych rozwiązań..wielka rura itd..

Jedynie co zawsze martwi przy zakupie wydechu....jest cena..bo są czasem kosmiczne...i stąd siewzięła taka firma jak Ulter.. są tanie, dosyć trwałe i łączy rozwiązania Remus'a, Sebringa ale także posiada dużo swoich rozwiązań..

Jak już pisałem..ja za marne pieniądze i trochę większy wkład pracy mam taki wydech jaki mi się marzył..sam go dedykuje do swojej BiMMki... :lol: :lol:

Wybierajcie i montujcie.

pozdrawiam