Skocz do zawartości

NA benzynie raz jedzie raz nie co jest?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam. Problem jest taki że czasami a teraz to i nawet częsciej jest taki manewr jade na gazie jest ok a gdy przełącze na benzyne zaraz go zmula spada z obrotów wcisnę sprzęgło i wchodzi powoli na obroty i jest takie delikatnre strzelanie w filter powietrza. Zauważyłem przy tym że ten wskaźnik spalania litrów/100km pod obotomierzem gdy to się dzieje nie wychyla się jak zwykle to było za 30 tylko max do 15litrów zgaszę auto trochę odczekam jest ok ale coraz częściej to się dzieje. FILTR paliwa wymieniony na nowy. Panowie długi opis ale proszę o pomoc nie wiem za co od czego się zabrać :duh: POZDRAWIAM
Opublikowano
  • Autor
koledzy pomoże ktoś w tym temacie? :(
Opublikowano
Sprawdz,czy masz szczelne te wszystkie gumowe harmonijki-to najpierw.Potem,to niestety będziesz musial podlaczyc pod kompa,bo szkoda w ciemno wymieniac np.przeplywke.Tak na opowiadanie to nikt Ci dobrej rady nie da.Trzymanko! :roll2:
Opublikowano
  • Autor
też myślałem o przepływce ale dziwne jest to że na gazie jest ok a na benzynie nie :? dziwnie jakoś podejrzewam też lambde choć nie dawno byłem na kompie to też była ok więc troszkę szukam po omacku. Ty lko z kolei gdyby lambda była walnięta to na gazie też powinno raczej być nie tak prawda?? :|
Opublikowano
Mam to samo i póki co po prostu jeżdżę cały czas na LPG :mrgreen: Potem się tym zajmę :lol: