Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Nie mam go i chce zamontowac. I mam takie pytanko, jak to jest gdy jest seryjnie? Chodzi mi o to czy np. u mnie bylyby jakies wyprowadzone przewody pod ktore bym tylko podpial czujniki cofania, czy poprostu kupic jakies uniwersalne?
Opublikowano

nie tak łatwo dużo tego jest

moduł PDC

czujniki

głośnik

instalacja

Opublikowano
wrrr.. Chyba pojde na proscizne i zainstaluje jakis uniwersalny... A co do oszczednosci, zastanawia mnie dalczego fotel mam podpiety kablem(tak jakbym mial podgrzewanie foteli) ale nie mam zadnego przelacznika na desce ? sory ale auto mam od paru dni ;p
Opublikowano
Moze masz poduche w fotelu (nie wiem jak to jest w e39) i stad ten kabel.
Opublikowano
Poduszka boczna jest w dzwiach a to moze byc kabel od elektyki foteli czojnika czy ktos siedzi na danym fotelu, napinacza. U mnie przy fotelach jest jak by nie patrzyc mnostwo kabelkow ale ja mam elektryke foteli no i w ktorym miejsu masz ten kabel. Zobacz z kad mniej wiecej idzie i gdzie to moze dojdzisz sam a jak nie to napisz ktos na pewno to bedzie wiedzial
Opublikowano

Jeśli fotele nie mają podgrzewania i elektrycznej regulacji ,to kabel na pewno jest od maty (czujnik nacisku) ,tak aby poduchy pasażera(przednia i boczna) nie odpaliły niepotrzebnie podczas wypadku gdy kierowca jedzie sam...

fotel kierowcy nie bedzie miał wtedy żadnych kabelków....

...chyba że jest jakis czujnik odpalania poduch w zalezności od zapiętych pasów bezpieczeństwa,tak żeby nie urwało głowy,jak ma sie nie zapiete basy........

nie wiem czy w bmw jest cos takiego :roll:

pozdro

Ja chcieć,prosić o wiedzy...
Opublikowano
Mam manualna regulacje foteli, wiec stawiam ze to jest czujnik nacisku :) Sprawdze pozniej jak jest u kierowcy, czy jest kabelek jakis. (a juz myslalem ze kupie przeloczniki tylko, ze elektryke mam i bede mial podgrzewane siedzenia ;p ;D
Opublikowano

hehe,za dobrze by było..........

tak np,kupic guziczek DCS ..........i juz mamy dodatkowy systemik na pokladzie :norty:

siema

Opublikowano

ten kabelek to od napinacza pasów

mata to chyba tylko u pasarzera jest

Opublikowano

raczej na pewno ,bo w bawarii mieli takie zalożenie ze jak auto jedzie to kierowca jest w środku,

a jak go nie ma to na co mu poducha :norty:

pozdro