Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

stałem sie posiadaczem BMW 320d.

Kupiłem już ja z pełnym [niepełnym] pakietem sportowym [chodzi mi o zderzaki, progi, felgi (juz mi ich wlasciciel nie dal)]. Niestety na Polskie drogi mam za niskie zawieszenie. Nie podjade pod zaden kraweznik, o garbach nie ma mowy bo szoruje bo podwoziu.

Powiedzcie mi czy da sie od tak podwyzszyc zawieszenie czy trzeba ingerowac i kupowac calkowicie nowe czesci?

Jestem laikiem i nie znam sie tak na mechanice, prosze o cenne rady.

Tak sie prezentuje, tutaj nie widac dokladnie tego obnizenia, ale naprawde nie da sie jezdzic.

http://images29.fotosik.pl/74/6b9056869ad1ca40med.jpg

Mam jeszcze drugie pytanie, jest to silnik dieselowski. Czy przy zmianie biegow, jak z wydechu wylatuje czarny dym swiadczy o czyms?

Dziekuje za cenne rady

Opublikowano

To czy mozna ustawic wysokosc zalezy od tego, jakie czesci wlozył byly wlasciciel. Jesli zawias ma taką funkcje nie powinno byc problemow z podniesieniem. Jesli kolega nie ma o tym pojecia najlepiej podjechac do kogos od zawieszen. Koszt "powrotu do normalnosci" to prawdopodobnie zakup oryginalnch sprezyn i w zaleznosci od potrzeb amortyzatorow. Ja jednak polecam wizyte u mechaniora, bo nikt tu na forum nie jest wrozką i nie powie po jednym zdjeciu foto jaki to zawias (musialby kolega zrobic bardziej szczegolowe fotki).

Co do kopcenia silnika diesla, to jest wiele przyczyn. Na poczatek mozna sprobowac wymienic filtr powietrza...

Xdrive

Koder

Opublikowano
witam , mam do sprzedania kompletne zawieszenie standardowe do twojego modelu . oczywisice uzywka - oczywisice sprawna.
jak ja kocham m-powery !!