Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• 2 tygodnie później...
  • Odpowiedzi 1,1 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Poleci ktoś magika od skrzyń manualnych?

Poszukuje skrzyni najlepiej regenerowanej z gwarancją do E87 118D

Nr. skrzyni 217.0.0173.96 2-1 226 6 biegów z systemem start stop.

Opublikowano

Witam.

Gdzie najlepiej udać się na oględziny/naprawę przy błędach valvetronica //2A59,2A5B// - Piórkowski, M-Technik - czy coś, gdzieś jeszcze innego?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Witam.

Gdzie najlepiej udać się na oględziny/naprawę przy błędach valvetronica //2A59,2A5B// - Piórkowski, M-Technik - czy coś, gdzieś jeszcze innego?

Temsky 740,kolega z forum a były pracownik Piorkowsskiego

• 5 tygodni później...
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Hej.

Koleżanki i koledzy. Posiadam e91 LCI 184KM xdrive automat. Czy zna ktoś osobę ( warsztat ) na śląsku na tyle kompetentny, że sprawdzi mi skrzynię 6zf i wymieni konwerter ? Drgania przy około 1500 obrotów mam tak duże, że dziewczyny zaczynają odczuwać przyjemności.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Co powiecie o tym M-technik ??

Co ci powiedzieć. Wszędzie +/- to samo. Wszędzie starają się wziąć z klienta jak najwięcej pieniędzy. Kto nic nie rozumie, ten płaci więcej . Formuła jest prosta.

Opublikowano

Kasa, kasa..

Z wielu warsztatów na śląsku odwiedzam tylko dwa:

1. Póki mam service inclusive a wymiana dotyczy tylko oleju bądź naprawy gwarancyjnej - najbliżej Bawaria. Omijam Gliwice. Ostatecznie Mikołów Sikora.

2. Jeśli muszę naprawiać poza gwarancją - tylko Szymocha w Mikołowie. Tani nie jest, ale na nim się nigdy nie zawiodłem. Przy okazji gość nigdy mi żadnej rzeźby nie wstawił - co do wymiany się wymienia, co do naprawy się naprawia, kodowania, softy ogarnięte. To co mi się podoba, nie ma u niego akcji typu zostawiasz samochód i nie wiesz kiedy się za niego weźmie.

W większości pozostałych byłem i mam jakieś zastrzeżenia.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
witam . szukam kogos kto nie drogo mi sprawdzi inpa czy mam sprawne podzespoły w n42 .

Inpa niewiele pomoże w twoim przypadku, trzeba czegoś więcej. Ja ci mogę pomóc, ale u mnie drogo !

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
jak drogo ? skad jestes ?

ostatnio zaczoł mi duzo palic . wymieniłem sonde i nie pomogło dla tego chce sprawdzic zanim cos kupie

Zależy, jak i co do zdiagnozowania. Lub za pomocą programu aso, lub za pomocą oscyloskopu. Wszystkie pozostałe informacje poprzez prywatne wiadomości.

Opublikowano
Kasa, kasa..

Z wielu warsztatów na śląsku odwiedzam tylko dwa:

1. Póki mam service inclusive a wymiana dotyczy tylko oleju bądź naprawy gwarancyjnej - najbliżej Bawaria. Omijam Gliwice. Ostatecznie Mikołów Sikora.

2. Jeśli muszę naprawiać poza gwarancją - tylko Szymocha w Mikołowie. Tani nie jest, ale na nim się nigdy nie zawiodłem. Przy okazji gość nigdy mi żadnej rzeźby nie wstawił - co do wymiany się wymienia, co do naprawy się naprawia, kodowania, softy ogarnięte. To co mi się podoba, nie ma u niego akcji typu zostawiasz samochód i nie wiesz kiedy się za niego weźmie.

W większości pozostałych byłem i mam jakieś zastrzeżenia.

Słyszałem, że Szymocha jest ok hmm może trzeba tam zacząć jeździć.

A jakieś przykładowe ceny możesz podać czy średnio ? Hmm nie wiem, wymiana oleju w ASB, wymiana uszczelek pod deklami !?