Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
witam . gdzie na śląsku mozna zaktualizowac oprogramowanie w rozsądnej cenie ?

Z jakich przyczyn pojawiło się pragnienie ?

• Odpowiedzi 1,1 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Witam

Orientuję się ktoś gdzie w okolicy bytomia ewentualnie katowic jest mechanik ktory podejmie się wymiany uszczelniaczy zaworowych bez ściągania głowicy w silniku n46?

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Elektryk/ elektronik z okolic: Gliwice/ Zabrze/ Bytom, ew. Rybnik, ew. Chorzów/ Katowice?

Mam do zrobienia:

• piloty przestały otwierać zdalnie (pewnie zalany/ padł moduł, albo wiązka w klapie)
  • kable w klapie (nie działa ogrzewanie i otwieranie tylnej szyby)
  • błędy wentylatora chłodnicy, błąd 41F2 (pewnie PWM nie działa)
  • bonus: błąd 4020, temperatura przy DPF (czujnik wymieniony, nadal to samo)

Opublikowano

Polecam warsztat M-Technik z Katowic ul. Żeliwna. Super fachowcy.

Co najważniejsze 100% zaufania. Poradzili sobie rewelacyjnie, szybko i TANIO.

Bardzo dobra robota i nie ściemniają. Teraz jeżdżę tylko do nich.

Nie polecam warsztatu z Mysłowic ul. Obrzeżna. Albo chcieli mnie naciągnąć albo sami nie wiedzą co robią.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Nie polecam warsztatu z Mysłowic ul. Obrzeżna. Albo chcieli mnie naciągnąć albo sami nie wiedzą co robią.

Wiecej szczegolow,co naprawiali itd?

Opublikowano

Gdzie w BB/Katowicach można dobrze ustawić zbieżność/geometrię w e90 LCI?

Do BM Cars już nie pojadę, bo:

1. Wymieniałem u nich płyn hamulcowy i nie wymienili w wysprzęgliku bo wg nich - nie trzeba...

2. Mają średnie pojecie o elektronice - skupiają się na tym co BMW (???) pozwala lub zaleca:

- pomimo, że na forach jest opisane, że w LCI można zaprogramować przycisk Start/Stop tak aby pamiętał ostatni stan, to Panowie stwierdzili, że to niemożliwe

- miałem w e90 pre LCI problem z modułem FRM - nie można było się podłączyć. Propozycja - zamówić nowy i wymienić albo jeździć jak jest. Nie oczekiwałem, że zaoferują używkę z 'all' no ale spodziewałem się, że zaproponują coś innego niż ASO.

3. Tym pre LCI przyjechałam po czynnościach serwisowych (olej i płyn hamulcowy). Rozumiem, że tak nie powinno być, ale nie spodziewałem się głupich uwag i uśmieszków na ten temat, ze strony tych mechaników.

Na PLUS ceny i terminy (na warsztacie raczej pustawo było, może coś w tym jest)

Opublikowano

Wiecej szczegolow,co naprawiali itd?

Wahacze przód + tuleje

nierówna praca silnika, falujące obroty - diagnoza + usunięcie usterki

ubytek płynu chłodzącego - diagnoza + usunięcie usterki

skasowanie kontrolki AB

i jeszcze parę innych drobnych rzeczy

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Lakiernik (/ blacharz? ) z okolic: Gliwice/ Zabrze/ Bytom, ew. Rybnik, ew. Chorzów/ Katowice?

Mam do zrobienia zaczynającą się pojawiać rdzę na tylnej klapie w E61 plus poprawki zderzaka i boku po bardzo drobnym zdarzeniu.

Jeśli nikt nie zaproponuje nic nowego, to pojadę do Sikory. Boję się tylko, że będą mało elastyczni i będą "musieli" zrobić więcej, niż naprawdę w tej sytuacji muszą... Póki robiłem u nich z ubezpieczenia, to nie narzekałem :)

Opublikowano

Mogę polecić lakiernika:

Mirosław Kalinowski - 602 311 083

Wg mnie robi super.

Nigdy nie kłóć się z idiotami, sprowadzą Cię do swojego poziomu i pokonają doświadczeniem.
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano

Panowie, szukam warsztatu który dobrze zrobi 18". Ranty sa odrapane od wysokich krawężników + jedna felga ma ubytki. Szukam warsztatu ktory jest dobry, ktory zrobi wycene na podstawie dokładnych zdjęć, a nie po przyjeździe podniesie cene o 100 lub 200%. Dobrze by bylo jak warsztat ma felgi zastępcze na czas naprawy. Bede wGliwicach od 2tygodnia maja, ale warsztat moze byc równie dobrze z okolicznych województw. Liczy sie jakość, ale jak cena będzie z kosmosu to również podziękuje.

- Dodatkowo szukam kogoś kto dobrze wyczyści wnętrze F30. Tapicerka jest jasna i przyszedł czas sie za nia zabrać.

http://i66.tinypic.com/14n2zyx.jpg

Opublikowano

Witam

szukam warsztatu które opanuje moje E34 M50B20...dusi mi bestie przy wkręcaniu z niżych obrotow 1700 (szarpie autem) wydaje mi sie ze lewe powietrze...powymienialem węże i uszczelki pod kolektorem, nic sie nie poprawiło a nawet jest gorzej...syczy w kabinie na wolnych obrotach...jestem z Tychów fajnie że było nie daleko...jak trzeba będzie wiadomo podajade dalej...proszę o pomoc. Pozdro

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Witam

szukam warsztatu które opanuje moje E34 M50B20...dusi mi bestie przy wkręcaniu z niżych obrotow 1700 (szarpie autem) wydaje mi sie ze lewe powietrze...powymienialem węże i uszczelki pod kolektorem, nic sie nie poprawiło a nawet jest gorzej...syczy w kabinie na wolnych obrotach...jestem z Tychów fajnie że było nie daleko...jak trzeba będzie wiadomo podajade dalej...proszę o pomoc. Pozdro

Diagnostykę robił ? Jakie parametry poza ?

Opublikowano

Witam, zakupiłem Z4 z USA i coś mi w tych adaptatywnych reflektorach nie sprzęgli.

Była z jednej strony klepnięta i wymieniali reflektor do kogo się udać w okolicach Katowic,

żeby zdiagnozować co nie działa i od razu naprawić polecicie kogoś?

Pozdrawiam

Opublikowano
Witam, zakupiłem Z4 z USA i coś mi w tych adaptatywnych reflektorach nie sprzęgli.

Była z jednej strony klepnięta i wymieniali reflektor do kogo się udać w okolicach Katowic,

żeby zdiagnozować co nie działa i od razu naprawić polecicie kogoś?

Pozdrawiam

M-technik Katowice.

Nigdy nie kłóć się z idiotami, sprowadzą Cię do swojego poziomu i pokonają doświadczeniem.
Opublikowano
Bardzo serdecznie polecam Pana Tomasza z BMW Gazda w Gliwicach (na przeciw EC). Rowniez bardzo polecam kierownika serwisu blacharsko-lakierniczego w BMW Sikora w Mikolowie. Natomiast z calym sercem odradzam kierownika serwisu w BMW Sikora. Pan przez 2 30-minutowe rozmowy staral sie wytlumaczyc mi ze jestem idiota, a problemu z plynem hamulcowym nie byl w stanie rozwiazac.
Opublikowano
Bardzo serdecznie polecam Pana Tomasza z BMW Gazda w Gliwicach (na przeciw EC). Rowniez bardzo polecam kierownika serwisu blacharsko-lakierniczego w BMW Sikora w Mikolowie. Natomiast z calym sercem odradzam kierownika serwisu w BMW Sikora. Pan przez 2 30-minutowe rozmowy staral sie wytlumaczyc mi ze jestem idiota, a problemu z plynem hamulcowym nie byl w stanie rozwiazac.

Niestety tak to czasem w ASO wygląda. Spoko, że polecasz tych ludzi lub nie, ale to nie oni naprawiają Twój samochód i to jest minus. Jak chcesz pogadać czasem o sprawach bardziej technicznych związanych z autem to jest rozmowa na ping-ponga, Ty -> przyjmujący -> mechanik -> przyjmujący -> Ty. To jest moim zdaniem największa wada ASO.