Skocz do zawartości

Potrzebna informacja o telefonach

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Potrzebuje wszelkie info jakie telefony byly montowane w jakich systemach działały, z czego skladał sie pełny zestaw i wszystko co jest zwiazane z telefonami w 7.
Opublikowano

witam

ja też podłązam się do pytania. kupiłem sobie telefon ale nie wiem jak go zamontować w mojej beti wcześniej już był więc sprawa powinna być trochę łatwiejsza.

pozdrawiam

Opublikowano

czy może mi ktoś powiedzieć czy jak podłącze telefon bezpośrednio do akumulatora to bedzie działał bez problemu? słyszałem że kable do podłączenia prądu do telefonu są gdzieś na tunelu tam gdzie jest ręczny nie wie ktoś czy to prawda??

dzięki

Opublikowano
czy może mi ktoś powiedzieć czy jak podłącze telefon bezpośrednio do akumulatora to bedzie działał bez problemu? słyszałem że kable do podłączenia prądu do telefonu są gdzieś na tunelu tam gdzie jest ręczny nie wie ktoś czy to prawda??

dzięki

tak to prawda tam jest wiązka, zawsze montuje je w tym miejscu

trzeba odkręcić tylną część tunelu środkowego, wtyki mogą czasem być ukryte pod wykładziną i nie widac ich od razu

Pomogę kupić auto w Niemczech

+48508498199

+4916098654256

Opublikowano
Powiedzcie mi z czego sklada sie kompletny zestaw telefoniczny w samochodzie ?

oryginalny ze słuchawki i centralki która mieści się w tej wnęce koło ręcznego

są też zamienniki które również można włożyć w to miejsce

+48508498199

+4916098654256

Opublikowano
ja mam jakies urzadzenie przykreconego kolo anteny - wyglada jak centralka - to moze byc ona ?

ale koło której anteny? jeśli masz teleskopową w bagażniku to koło niej jest fabryczny wzmacniacz bmw, jesli na słupku to jest to tylko moduł anteny w ogrzewaniu szyby

z tego co wiem to cały telefon był w tej wnęce koło ręcznego

jeśli nie masz kompletu to są też telefony zamienne,nawet ładniejsze jak oryginał a całkiem gustowne

+48508498199

+4916098654256

Opublikowano
mam antene od telefonu na tylnym lewym błotniku i w bagażniku koło tej anteny znajduje sie jakaś skrzyneczka i wychodzą z niej jakieś czincze i jakiś kabel kilku pinowy - moze wiecie ktory z tych kabli jest do czego ?
Opublikowano
Witam. Z tego co wypatrzyłem w ETK to prawdopodobnie ta puszka (w lewym tylnym błotniku) dotyczy aut z zestawem głośników Hi-Fi (bo było też zwykłe stereo) i jest to jakiś amplifilter (prawdopodobnie), bo w tych ze stereo to nie ma tej puszki.
Opublikowano

Koledzy zwróćcie uwagę aby telefon nie był analogowy (tak jak u nas Centertel), bo niewiele się nacieszycie ... W tamtych latach większość telefonów montowanych w E32 to były właśnie analogowe (450MHz) ...

Ale mam nadzieje, że o tym doskonale wiecie ;-)

Sebastian. Dawno temu ... E34 524td.

Obecnie: E38 735iL i E46 330i SMG oraz ... Toyota Prius, Ford Probe 2.5V6 (wszystkie LPG ;) ), a także moto: Yamaha XV250 i Gilera DNA

Stronka

(Nawigacje i audio do BMW E38/39/46/53/83)

Opublikowano
mam antene od telefonu na tylnym lewym błotniku i w bagażniku koło tej anteny znajduje sie jakaś skrzyneczka i wychodzą z niej jakieś czincze i jakiś kabel kilku pinowy - moze wiecie ktory z tych kabli jest do czego ?

to jest wzmacniacz

+48508498199

+4916098654256

Opublikowano
P.S. W jakiej cenie można nabyć taki telefon? To może też bym się pokusił o zamontowanie.

nowy zestaw to wydatek ok 300zł

+48508498199

+4916098654256

Opublikowano

Chciałem napisać pewne sprostowanie otóż na błotniku znajdują się dwie puszeczki - jedna jest malutka - do jednej idzie kabel z anteny zamontowanej na blotniku i znajduje sie jeszcze gniazdo jakby na kabel antenowy od centralki od telefonu.

Druga skrzyneczka to duża czarna puszka - to chyba tak jak powiedział kolega coś od sprzętu audio bo idzie do niej jakaś cała wiązka kabli.

Czincze i kabel z pinami o których wspomniałem są puszczone luzem - prawdopodobnie od zmieniarki.Więc ich chyba nie bierzemy pod uwagę - przepraszam za wprowadzenie Was w błąd.

Oprócz czinczi i tego kabla z bolcami który jest najprawdopodobniej od zmieniarki znajduje sie jeszcze jeden kabel z gniazdem do ktorego podlacza sie wtyczke z bolcami - jeden z kolegów powiadomił mnie że to najpradopodobniej coś od seryjnego radia proffesional czy coś takiego.

Więc okazuje się chyba że oprócz anteny i tej małej puszeczki do której idzie kabel od niej nie mam żadnego dodatkowego osprzętu do telefonu.