Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Mam w aucie włożone fotele skórzane(regulowane w pięciu płaszczyznach) podgrzewane z 99r. a auto mam z 92 roku w którym nie ma fabrycznej instalacji do podgrzewania.Z foteli wystaja jakies kostki i mam włączniki na kokpicie i tyle. W zwiazku z tym mam pytanie czy jest mozliwosc ich podłączenia i czy wystarczy podpiąć tylko zasilanie czy trzeba do tego jakis przekazników (czy one maja sterowanie wewnątrz fotela). A moze macie jakies schematy instalacji? Koledzy bardzo bede wdzięczny za wszelkie wskazówki.

Pozdrawiam.

Opublikowano
Co do Twojego pytania to nie mam pojęcia, ale chciałbym zapytać z jakiego modelu masz fotele? I czy pasują szyny bez problemu czy coś przerabiales?
http://img692.imageshack.us/img692/9379/podpiswb.jpg
Opublikowano
łNie wiem z jakiego auta są te fotele, bo takie kupiłem auto i one juz tam były.Wiem tylko ze sa z końca 99 roku i wydaje mi sie ze sa z jakiegos compacta ale wszystko pasuje.Już znalazłem instalacje na allegro i moze cos z tego bedzie.
Opublikowano

na mój gust to musisz dokupić właśnie tą instalację (kable) i dowiedzieć się, czy potrzebny jest dodatkowy przekaźnik i bezpiecznik (ze spisu w/w). czy te twoje fotele to takie jak ja mam na sprzedaż (kliknij w podpis, chodzi o ten czarny)?

pozdr

Opublikowano
Kolego ja mam jeszcze troche inne te fotele.U mnie sie jeszcze z przodu wysuwa pod nogi i z mojego wychodza 2 wtyczki, podejrzewam ze jedna od poduchy a druga od podgrzewania.
Opublikowano

Skoro nie wiesz jak bylo , czyli podlaczasz "na slepo",

to bezpiecznik jak najbardziej zalecany i przekaznik rowniez (aby przelacznik wytrzymal) - to koszt bardzo maly wiec nie ma co oszczedzac.

Przed tym wlacz w szereg amperomierz i podlacz ogrzewanie w fotelu na krotko - to sie dowiesz jaki na prad kupic bezpiecznik i przekaznik ;)

Gdyby pan Bóg był za przednim napędem - chodzilibyśmy teraz na rękach ;)

http://miniurl.pl/becia

Opublikowano

Dzięki kolego za porade.W tej instlacji co mam ja kupic jest jakis przekaznik i puszka sterująca.Myśle jednak ze oddam to w ręce elektryka samochodowego bo bedzie szkoda jak cos popsuje.

Pozdrawiam.