Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Tak jak w temacie mam problem z centralnym zamkiem bagażnika nie znalazłem nic podobnego na forum dlatego zakładam nowy temat.

Więc problem w tym na jakiej zasadzie on działa gdyz u mnie po zamontowaniu siłownika mozna go tylko otworzyć z kluczyka, jeśli kluczyk wyjme z zamka siłownik nie może obrucic zapadki poprostu blokuje ją zamek jak po wyjeciu. Mam prośbe do osób które posiadają centralny w e30 o jakieś porady ew fotki jak zamontowac siłownik i co z bębenkiem bo przecież rozwiercenie zamka aby sie swobodnie obracał nie jest rozwiazaniem. pozdrawiam i z góry dzieki

Opublikowano
watpie zebys znalazl uzytkownika z centralnym(bagaznika)e30 konstrukcja tego zamka nie pozwala po prostu na taki montaz.a jesli ktos ci tam cos probowal zakladac i mowil ze bedzie dzialac to samo pewnie mowil np.wlascicielowi fiata sieny :? chodzi o to ze centralny bagaznika moze byc montowany w przypadku gdy otwierasz go klamka jak np.jest w kombi serii 5(przynajmniej e34) gdzie poza zamkiem na kluczyk masz klamke(ki)nad tablica rejestracyjna.
Opublikowano
filip316 sory ale sie mylisz wiem ze były e30 z oryginalnie zamontowanym centralnym w klapie bagaznika wiec napewno jest to do zrobienia tylko co z bebenkiem aby zapadka chodziła bez wkładania kluczyka i nie blokowała siłownika
Opublikowano

mattiss dzieki za tego linka to juz cos wyjasnia fajnie jakby dało rade jakis tekscik po niemiecku zapodac po z anglika to nie bardzo jestem a niemiecki perfekt (jak na uzytkownika BMW przysało:)

PS z zamontowaniem tego to problemu nie ma tylko jak ten cholerny bebenek odblokowac aby obracał zapadka bez wkładania klucza i zeby dało rade razem z drzwiami otworzyc bagaznik

Opublikowano

Kora, najśmieszniejsze jest to, że do montażu centralnego w bagażniku nie ma żadnego opisu poza tymi dwoma gifami. Tak też pisze sam autor "za wiele miejsca zajęłoby ujęcie tego w słowa". Zaraz normalnie sam się przejdę do auta i spróbuję coś pokombinować :D

Pozdrawiam

Przeczytaj moje artykuły:

Test 530d F10, przekrojowy o E30 i E36

http://img40.imageshack.us/img40/1371/renoma.jpg

http://images.spritmonitor.de/310241.png

Opublikowano

mattiss, u mnie miejsce na siłowniczek jest oryginalne pod zamkiem w pionie ciegno ładnie pasuje w zapadke w zamku i obraca sie ale tylko jak kluczyk jest w zamku jak klucz wyciagam to bebenek blokuje zapadke i siłownik nie potrafi jej obrucic wiec albo cos sie wyłamie na siłowniku albo spali sam siłownik nie ma bata tak to byc nie moze a ma działac wiem bo widziałem e30 z centralnym bagaznika którym gosciu otwierał wszystkie drzwi w samochodzie coprawda w sedanie ja mam coupe ale to nie ma znaczenia:)

pozrawiam i dzieki za zainteresowanie