Skocz do zawartości

wspomaganie kierownicy padlo??

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
no wiec od wczoraj cos sie pokopalo...kierownica raz chodzi leciutko a za chwile ciezka ja ruszyc...czy to znaczy ze pompa padla?? a moze jakas inna pierdołka?? ile za takie cudo .. prosze o pomoc
Opublikowano

Objawy:

kręcisz i idzie lekko, za chwilę opór, kręcisz dalej i znowu lekko... i tak w koło...

Jeśli tak to krzyżak. Było o tym.

Taka przpadłość zdarzyła sie już tu kilku osobom, mi też.

• 1 rok później...
Opublikowano

też mam problem ze wspomaganiem w e39

jak zaczynam kręcić na normalnych obrotach (700) to wyje niemiłosiernie i chyba nawet nie wspomaga

jak podkręce obroty do 2000 w miejscu to wyje troszę ciszej i i wspomaga chociaż trochę, ale obroty spadają do ok 1500

czyli pompa padła?

płyn się nie pienia, wymieniany był nie dawno i stary był czerwony więc w dobrym stanie, ale chyba nalałem nowego płynu za dużo, na tym pręciku od korka zbirniczka nie mam żadnych napisów tylko dwie linie, płyn powinien byc między nimi? aktualnie ma trochę wyzej niz górna linia

Największe forum maszyn budowlanych www.kopaczka.pl
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
ale chyba nalałem nowego płynu za dużo, na tym pręciku od korka zbirniczka nie mam żadnych napisów tylko dwie linie, płyn powinien byc między nimi? aktualnie ma trochę wyzej niz górna linia

Tak, poziom powinien być między kreseczkami. Jedyne, co cię może spotkać przy za wysokim poziomie, to "wyrzyganie" płynu (sporo sprzątania).

Kai
Opublikowano

Witam !

Mam pytanko - czy to normalne, że "brzęczy" w skrajnych położeniach ?

Normalnie jest cicho ale jak skręce koła w skrajne położenie i potrzymam kierownicę to słychać, że coś tam brzęczy :?

Opublikowano

no jak obrucisz na maksa to wtedy zawsze brzeczy bo wtedy pompa chodzi na najwyższych obrotach

zamówiłem tą pompę, przyszła otwieram, a tam jakieś małe coś :lol: spodziewałem sie czegoś większego

gdybym chciał sam ją założyć to potrzebuję czegoś specialnego? widziałem tam opaskę zaciskową - czyli tez potrzebuję cos jeszcze?

Największe forum maszyn budowlanych www.kopaczka.pl
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

W położeniach "na maxa" pompa musi pozrzędzić :)

Pompę wymienisz sam, przewody ciśnieniowe to żadna filozofia. Nie ma tam żadnych niespodzianek. Opaska jest zwykła, bez wydziwiania. Odpowietrzanie też bez specjalnych manewrów zrobisz (parę razy dobij na zmianę do prawej i lewej strony połeżenia kół, ale poczekaj chwilę po uruchomieniu silnika, żeby płyn zalał większość pompy).

Kai