Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Po przekręceniu kluczyka w pozycje 2, panel klimatronica się nie włącza (nie podświetla), dmuchawa nie działa a wentylator klimy się włącza.

Po odpaleniu silnika to samo z tym że klima chodzi (sprężarka pracuje, dmuchawa nie działa, panel nie świeci).

Czasami po jakimś czasie wyświetlacz panelu klimatronica znów świeci, dmuchawa działa - no i wtedy klima się wyłącza (gdyż nie została włączona z przycisku).

W czym może być problem??? Czy coś nie łączy w panelu klimatronica że się nie włącza??

POZDRAWIAM MANIAKÓW BMW 🙂

Z BMW od 2004roku. Na forum od 2005r.

Opublikowano
ja tak miałem na poczatku to koles mi powymieniał 3 jakies moduły i przez 3 tygodnie chłodziło lux! ale potem znów ten problem raz sie właczy a 10 razy nie no i pojechałem do niego z reklamacja a on mi wymienił jeszcze dwa moduły czy cos w panelu i chodziło z 2 dni a potem znowu!Koles mi mówił ze jak sie to powtórzy to trzeba panel wymienic! no coż trzeba zbierac kase!!!!!!!!
Opublikowano
Właśnie rozebrałem panel i gdy ruszałem kostką z kablami panel się włączał. Okazało się że nie stykała część na płytce koło głównej wtyczki (chyba tranzystor). Jak na razie usterka naprawiona.

Opublikowano
Właśnie rozebrałem panel i gdy ruszałem kostką z kablami panel się włączał. Okazało się że nie stykała część na płytce koło głównej wtyczki (chyba tranzystor). Jak na razie usterka naprawiona.

Jak by się usterka powtórzyła spróbuj to:

http://www.macadamizer.com/bmwfix.html

A przy okazji słabo szukałeś, bo ten adres był na forum już przynajmniej kilka razy ;)

Pozdrawiam,

Bartek

Opublikowano

Jak by się usterka powtórzyła spróbuj to:

http://www.macadamizer.com/bmwfix.html

Dokładnie ruszyłem tym kondensatorem co w linku.

Kiedyś już widziałem tą stronkę ale nie myślałem że u mnie to jest przyczyną awarii. Czyli wystarczy zamienić kondensator na 0,47mikro 50V??