Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
mam e-39 98 rok i chyba z 8 seryjnych głosników a brzmienie tak ze starego adapteru basu zero więc mam pytanie czy z seryjnego nagłośnienia ta się coś zrobić nie przerabiająć seryjnej instajacji czy wymiana samych głośników na jakieś lepsze coś pomoże
Opublikowano

Wymiana głośników niewiele pomoże. Sam przerabiałem ten temat.

Jeżeli chcesz mieć bas to potrzebujesz suba, wzmacniacza i przeróbkę radia aby móc podłączyć wzmaka, ewentualnie kupno dobrego adaptera. Nie ma innej drogi. Cała reszta to półśrodki.

Opublikowano
w sumie to fakt ze jest kibel ale nie dokonca. ja mam ten 10 glosnikowy zestaw i nieraz jak w radiu leci dobra muza z dobrym basem to ten kibel 10 glosnikowy gra jak nie jedno HIFI. Rowniez bardzo dobrze mi to gra jak puszczam z MP3 playera i mam nagrania z podniesionym bassem to az milo sie slucha. wszystko zalezy od tego jak jest muza nadawana. zaloze sie ze jak bym mial tam podpiety CD to bylo by super ale tak to mam albo radio albo mp3.
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano
wywal orginalne radio i wstaw normalne bo to jedyna droga do porzadnego dzwieku w tym aucie! glosniki 13tki raczej nie poraza cie moca choc by bylo ich z 10 wiec tez na smietnik ja wlozylem 16tki na przod separowane i suba w podlokietnik z tylu(zostawilem tylne orginaly ) i nie ma zadnego porownania z tym co bylo fabryczne!!!a po szczegoly co i jak to na- forum car audio. :cool2: acha i podpinalem mp3 wczesniej do orginalu przez adapter kasete ....poracha!!!!!!! a najbardziej sie usmialem jak mi powiedzieli ile do tego szajsu kosztuje zmieniarka ! jaki jest minus ze nie masz firmowego radia w konsoli ? brak zegarka!
czy jestem mądrym i dobrym czlowiekem?zdarza mi sie byc.
Opublikowano

Ja mam navi i procesor dżwieku DSP,i gra cudnie,

bose sie chowa....

nie wiem jakie są roznice w stosunku do waszej muzy,ale u mnie bmw pokazało klase..........

pozdro

Ja chcieć,prosić o wiedzy...
Opublikowano

U mnie kiszka tez, slabo graja i jak sie slucha po cichu to nawet basu nie ma w originalnych.

Chce zamienic originalne na jakies firmowe tylko nie wiem czy warto? wiem ze te temat byl przerabiany ale co powiecie na jakies glosniczki Blaupunkta 130W w dzrzwi i tylna polka do tego jakies gwizdki o dobrej mocy no i zmiana radia na takie z mp3, wiadomo ze wzmacniacz tez musi byc. Czy lepiej od razu wrzucic suba do kufra takiego przynajmniej 900W bez wymiany glosnikow?

Opublikowano

Jak masz kasę to wymień od razu głośniki i dokup suba. Jeśli nie to najpierw daj suba, może ci wystarczy.

Głośniki Blaupunkta to raczej nie jest dobry pomysł. Pomyśl raczej o Helixach, Hertzach, Dego, Powerbasach. I tylko o przodzie.

A wogóle to poczytaj fora car audio najpierw, tam jest wszystko napisane.

Opublikowano

Kasa jest :)

Tylko wybor ciezki, kazdy pisze co innego...

moze masz jakis konkretny zestaw na mysli?

co powiesz na tego suba?

http://www.halfords.com/webapp/wcs/stores/servlet/product_storeId_10001_catalogId_10151_productId_236767_langId_-1_CarSelectorCatalogId__CarSelectorGroupId__varient__categoryId_33921_crumb_31265-31371_parentcategoryrn_33921

albo na tego?

http://www.halfords.com/webapp/wcs/stores/servlet/product_storeId_10001_catalogId_10151_productId_236861_langId_-1_CarSelectorCatalogId__CarSelectorGroupId__varient__categoryId_33921_crumb_31265-31371_parentcategoryrn_33921

miales moze kiedys stycznosc z ta firma??

nie mam kompletnie koncepcji co wybrac, szukam konkretnych odpowiedzi ludzi ktorzy montowali mocny sprzet w aucie i moga polecic z czystym sumieniem :twisted:

Opublikowano

w e39 problem tkwi w radiu..

wywalisz oryginalne,wstawisz wstretna ramke i wlozysz byle mzwykle radio i zagra o niebo lepiej.

tylko czy ktos ma pomysl na wstretna ramke zeby tak wiesniacko nie bylo????

WYPRZEDAŻ CZĘŚCI E30 E34

CZĘŚCI ZA GROSZE-skrzynie od 250zl,mosty tylne od 150zl,zawieszenia,blachy

#####Kasacja aut#####

tel.787482121

gg 208272

Opublikowano

Ja mam zestaw 10 głosnikowy DSP Navi i gra dobrze ale zatarłem głośniki orginalne. Zamówiłem infinity 5022i i mam nadzieję że zagra świetnie. A co do basu to nie wiem czy u was to jest ale ja mam orginalny sub umieszczony z prawej strony nad akumulatorem i basik daje fajny.

Myślicie że głoośniki które zamówiłem dobrze zastąpią orginały???

Opublikowano
w e39 problem tkwi w radiu..

wywalisz oryginalne,wstawisz wstretna ramke i wlozysz byle mzwykle radio i zagra o niebo lepiej.

tylko czy ktos ma pomysl na wstretna ramke zeby tak wiesniacko nie bylo????

Swieta prawda.

Ja zamienilem oryginal na alpine 9851 i od razu bylo lepiej.

Ale to i tak byla kiszka.

Potem to rozbudowalem poczonwszy od wymiany glosnikow.

- na przodzie hertz dwudroznyodseparowany

- z tylu w podsufidce tez hertz 3drozny (touring)

- z tylu za kanapa 6 kanalowy wzmacniacz pyle

- subwoofer dopasowany z tylu z glosnikiem polkaudio

- radio alpine 9855r

Jak chce ktos porownac jakosc i brzmienie z najlepszym sprzetem bmw to prosze bardzo.

Mialem wystarczajaco pieniedzy aby wsadzic najlepszy orginal bmw. Nie bylo sensu. Z mniejsze pieniadze mam o wiele lepszy dzwiek.

Dzisiaj zamiast alpiny 9855r mam iva-d105r prawie ze wszystkim (navi, bluetouch itp.)

Wydalem na fabrycznie nowy sprzet i wynioslo mnie to jednak mniej niz oryginal.

Wada jest jedynie wyglad wysowanego monitora.

Jezeli ktos ma w bmw top hi-fi z dsp itp. to ok, wiadomo na sile nie ma co zmieniac, jesli ktos tego nie ma a chce miec wypas (nie koniecznie zakupy w klinice dzwieku za 50tys zl) za mniej niz 5 tys zl moze miec o wiele lepszy sprzet niz top hi-fi bmw.

Mozna sie pokusic o wymiane radja i glosnikow i juz bedzie lepiej niz oryginal. Choc dla bmw radia produkowaly philips i alpine to jednak wypadaja one gorzej z normalnie sprzedawanymi jednostkami tych firm.

Pozdrawiam