Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Mam zamiar kupić e38. Jestem zdecydowny na ten model. Czy może mi ktoś poradzić, który silnik najlepiej się sprawuje, na jakie słabe strony auta trzeba zwrócić uwagę. Jak się sprawują wersje przed liftem i po '98. Poza tym interesują mnie opinie użytkowników
Opublikowano
Mam zamiar kupić e38. Jestem zdecydowny na ten model. Czy może mi ktoś poradzić, który silnik najlepiej się sprawuje, na jakie słabe strony auta trzeba zwrócić uwagę. Jak się sprawują wersje przed liftem i po '98. Poza tym interesują mnie opinie użytkowników

powiem tak, jezdzilem wczesniej paroma e36 mercedes w202 volvem ale jak przyszla ochota na e38 i przeczytalem co sie psuje i jakie sa koszta to zwatpilem, teraz okazalo sie ze naprawde niema czego sie bac, przynajmnij u mnie w aucie 99% wymienionych usterek nieystepuje, jedyne co zrobilem to naprawilem wyswietlacz klimatronika, pozatym wiem ze im wiekszy wypas tym lepiej i bardziej auto jest atrakcyjne ale, jak kupilem jak "najtansza" wersje w utrzymaniu, 3.0 V8 w manualnu, spalanie nie jest straszne, miasto 14 trasa 9-10 bez nivo i usztywniania zawieszenia, jest PDC, sa elektryczne i lamane fotele, el roleta i inne typu pierdoly, stac mnie bylo na rok 94 i wiem z doswiadczenia ze im starsze auto tym wiecej rzczy sie bedzie psulo, jak bedziesz kupowal to tez patrz w jakim stanie jest auto i najwazniejsze od kogo kupujesz i staraj sie kupij jak najbardziej orginalne, bez patentow i przerobek, staraj sie wybrac tez jak najmniejszy przebieg, niesluchaj tez takich glupot ze ksiazka servisowa sie zgubila albo ze ta kierownica jest przetarta bo prowadze jedną reką, zajrzyj na bmw7.pl jestem tez czlonkiem tego klubu i koledzy wiedza o co chodzi i napewno pomogą, najlapiej by bylo abys obejrzal auto i powiedzial co ci sie niepodobalo i czy to tak ma byc, sprawdzaj wszystko od ogrzewania-klimatyzacji po zestaw kluczy i lewarek, pozdrawiam i zycze powodzenia w wyborze dobrego auta, dobrze jest tez abys spisal nr vin aby miec pewno czy np skora niebyla dokladana :-)

www.auto-optima.pl