Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam mam pytanie jak sie urachamia tempomat i jak on dziala przy 525 tds rok 1999,a moze ktos wie gdzie mozna dostac instrukcje po polsku?
Opublikowano (edytowane)
zaplasz przycisk na konsoli i jak np. jedziesz 60 czy 80 km/h wciskasz + wowczas zapamietuje predkosc. - mozesz zmniejszac predkosc, nacisniecie hamulca wylacza tempomat a dodanie gazu chwilowo zwieksza predkosc i jak puscisz pedał gazu to predkosc wraca sama do ustalonej predkosci takiej jaką ustaliles na początku. chyba tyle Edytowane przez pawelkrak
Opublikowano
To po co jest ten przycisk z prędkościomierzem na kierownicy? Rozumiem że przycisk "0" kasuje prędkość, ale nie wyłącza tempomatu?
Opublikowano
jeszcze mamjedno pytankomianowicie,jak chce ruszyc dnamicznie tzn.zeby kola zabuksowaly to nie da rady taj jakby tracil moc i mruga kontrolka systemu kontroli trakcjiASC,czy to ma cos wspolnego z tym?
Opublikowano

witam!

Zeby zabuksowac kołami musisz wyłaczyc ASC znajduje się ten przycisk pod panelem sterowania klimy.

przyciski do sterowania tempomatem

+ zwiekszasz prędkośc

- zmiejszasz prędkośc

0 deaktywacja

znaczek tempomatu aktywacja i powrót do ostatnio zaprogramowanej predkosci

przycisk aktuwacji w zaleznosci moze znajdowac sie na kierownicy lub po prawej stronie kierownicy pod zegarami

Pozdro!

Opublikowano

aha mam tylko dwa przyciski na kierownicy po prawej stronie jeden to+i

-,a drugi z predkosciomierzem i zeroi cos tam jest kolo tego zera,a na desce pod zegarami nic nie mam

Opublikowano
aha mam tylko dwa przyciski na kierownicy po prawej stronie jeden to+i

-,a drugi z predkosciomierzem i zeroi cos tam jest kolo tego zera,a na desce pod zegarami nic nie mam[/quote

aktywujesz tempomat z kierownicy skoro tam jest przycisk

Opublikowano
ok to napisz ktory dokladnie przycisk i czy ma sie zapalic jakas kontrolka? bo ja probuje i nic z tego, nic sie nie dzieje
Opublikowano

aktywacja tempomatu kontrolka koloru zielonego licznik dolna prawa strona

deaktywacja ASC przycisk na konsoli srodkowej pod sterowaniem klimatyzacja z napisem ASC lub DSC zaleznie od wersji kontrolka koloru zółtego centralnie po srodku zegarów

Opublikowano
ASC to wiem gdzie,a z tempomatem probowalem na kierownicy i nic sie nie wlacza zadna kontrolka sie nie zapala.
Opublikowano
witam ,co moze byc przyczyna ze nie dziala te tempomat?

z tego co piszesz to może masz zmienioną kierownice tzn. masz kierownicę z innego modelu z tempomatem, a u ciebie go nie ma.

Jeżeli po prawej stronie kierownicy poniżej przycisku + - naciśniesz ten przycisk "0" i nie zobaczysz na desce kontrolnej zielonego symbolu kierownicy / oczywiście przy włączonym zapłonie/ to znaczy to co znaczy /pisałem wyżej/

Opublikowano
mam wersje z kierownica trojramienna mazna bylo zamowic ja przy kupnie za doplata itak bylo zrobione ma na dole znaczek ,,M''.Jesli chodzi o obieg powietrza nie ma takiej funkcji w mojej kierownicy, pisalem wczesniej co jest.Natomiast przypatrzylem sie kontrolek po prawej stronie licznika i jest tam wlanie taka sama kontrolka jak na przelaczniku na kierownicu czyli taki predkosciomiesz ,tylko tyle ze nie zapala sie ta kontrolka(jesli to ta kontrolka)
Opublikowano
(jesli to ta kontrolka)

tak to ta kontrolka i powinna na zielono palić, słuchaj najprościej wyjedź na prostą drogę włącz tempomat, wiesz już chyba, którym przyciskiem zdejmij noge z gazu i dodaj gaz przyciskiem na gierownicy+ jeżeli samochód zareaguje tak jak byś dodawał gaz nogą to masz tempomat jak nie to sorry :cry2: książkę obsług kupisz w ASO