Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

widzialem na allegro xenony 12000k ale kumpel mowil ze w czasie deszczu widocznosc jest mizerna.. ale te 8000k wygladaja.. ( zaznaczam wygladaja ) zjebiscie .Chcem je wmontowac w oryginalne klosze.. Ale Tu musze sie zapytac kogos z doswiadczeniem, bo nie mam zadnych informacji na temat FUnkcjonlanosci tych xenonow. czy sa naprawde dobre?

podaje linka..

http://www.allegro.pl/item224701356_zestaw_uniwersalny_xenon_hid_h7_8000k_super_s_.html

http://www.allegro.pl/item222063542_xenony_h1_h4_h7_8000_k_xenon_montaz_wroclaw.html

myslalem o tych 2.

pozdrawiam

Opublikowano
Ja bym nie ryzykował, zainwestowalbym raczej w dobre zarowki renomowanej firmy, np. Phillips. W tym co pokazales nie widzialem czegos takiego jak uklad samopoziomujacy zapobiegajacy oslepianiu. Ja takim zestawom nie wierze, porzadne zestawy to sa do konkretnego modelu i marki samochodu i nie kosztuja na pewno 500 zl tylko pare razy wiecej. Jak juz tak bardzo chcesz miec te ksenony to znajdz jakies od bmki i przeloz, a jak tylko chcesz miec niebieskie swiatlo to kup jakas chinska niebieska zarowke i tez bedzie ladnie, ale zapomnij wtedy o jakiejkolwiek dobrej widocznosci. Jak cos przerabiac to z glowa i nie oszczedzac, tym bradziej ze tu chodzi o bezpieczenstwo.

Sprzedam czesci do BMW E36 1.8(115KM)!!!

Kontakt: 502278481 lub pw.

Opublikowano

Ja polecę taki zestaw. Sam taki kupiłem lecz z temperaturą barwy 6000K. Jestem zadowolony nawet bardzo. Pasują bez problemu do klosza. Wystarczy przykręcić przetwornice i wsadzić żarnik do lampy. Dużo moich znajomych ma podobne zestawy i działają bez zarzutu.

Jeden kolega kupił kiedyś używki oryginalne to zaczęły mu migać i przetwornica się spaliła aż w końcu kupił taki zestaw z gwarancją.

Jeżeli masz reflektory soczewkowe to bardzo dobrze odcina światło. Lecz jeżeli masz zwykłą lampę H4 to trochę wyżej świeci (brak wyraźnego odcięcia promieni światła).

Mogą być problemy jedynie przy przeglądach bo niestety żadne seryjne lampy e36 nie są przystosowane do xenonów.

P.S.

Co do wypowiedzi o chińskich żarówkach to niech kolega zamontuje sobie je w swoim aucie i dopiero niech zacznie dawać porady.

Po co się wypowiadać skoro nigdy takiego zestawu na oczy nie widział a tym bardziej nie miał w samochodzie.

Pozdrawiam

http://img692.imageshack.us/img692/9379/podpiswb.jpg
Opublikowano
Ja polecę taki zestaw. Sam taki kupiłem lecz z temperaturą barwy 6000K. Jestem zadowolony nawet bardzo. Pasują bez problemu do klosza. Wystarczy przykręcić przetwornice i wsadzić żarnik do lampy. Dużo moich znajomych ma podobne zestawy i działają bez zarzutu.

Jeden kolega kupił kiedyś używki oryginalne to zaczęły mu migać i przetwornica się spaliła aż w końcu kupił taki zestaw z gwarancją.

Jeżeli masz reflektory soczewkowe to bardzo dobrze odcina światło. Lecz jeżeli masz zwykłą lampę H4 to trochę wyżej świeci (brak wyraźnego odcięcia promieni światła).

Mogą być problemy jedynie przy przeglądach bo niestety żadne seryjne lampy e36 nie są przystosowane do xenonów.

P.S.

Co do wypowiedzi o chińskich żarówkach to niech kolega zamontuje sobie je w swoim aucie i dopiero niech zacznie dawać porady.

Po co się wypowiadać skoro nigdy takiego zestawu na oczy nie widział a tym bardziej nie miał w samochodzie.

Pozdrawiam

Dokladnie..popieram Kolege.Sam nosze sie z zamiarem zakupu takiego zestawu do swojego auta.Mialem przyjemnosc jezdzic E36 z zainstalowanymi xenonami i musze powiedziec ze efekt jest ekstra,do tego duzo lepsza widocznosc.Jezeli chodzi o oslepianie kierowcow to wiadomo...jak ktos sobie zainstaluje xenony a ma lampy wyregulowane jak szperacze i daje czadu "w niebo" to nie ma mocnych zeby nie oslepial.Odnosnie chinskich zarowek....mialem takie super duper xenon efect laser light czy cos i bylo zajefajnie..do czasu az mi takie cudo eksplodowalo w lampie :( ,takze polecam :D

Opublikowano
P.S.

Pozdrawiam

Widze ze kolega nie dostrzegl nutki ironii co do chinskich zarowek.

Forum jest od tego zeby wyrazic swoj poglad wiec to robie. A to ze takiego zestawu nie mialem nigdy w samochodzie nie zabrania mi sie na ten temat wypowiedziec. takiego zestawu nie mialem nigdy i nie bede mial.

"Jezeli chodzi o oslepianie kierowcow to wiadomo...jak ktos sobie zainstaluje xenony a ma lampy wyregulowane jak szperacze i daje czadu "w niebo" to nie ma mocnych zeby nie oslepial" - jak napisał C_h_r_i_s_u

A co do regulowania to oczywiscie mozesz je wyregulowac ale w oryginalnych ukladach jest jeszcze cos takiego jak uklad samopoziomujacy ktory reguluje wysokosc padania swiatla np. po przejechaniu przez uskok.

To tylko moja opinia na ten temat. Kto bedzie chcial to i tak zalozy taki zestaw.

Sprzedam czesci do BMW E36 1.8(115KM)!!!

Kontakt: 502278481 lub pw.

Opublikowano

Zgadzam się z kolegą Błasiu.

Wg mojej wiedzy na ten temat wg prawa jeżeli używa się reflektorów xenonowych w samochodzie powinien się znajdować automatyczny układ poziomowania takich reflektorów.

Porządne zestawy takich reflektorów (widziałem takie do Focusa i Golfa) posiadają w zestawie taki układ.

Możliwe, że kiedyś się obudzą na przeglądach i będą to sprawdzać, teraz to chyba olewają.

Straszenie mnie wkurza jak zostaję oślepiony przez niewłaściwie ustawione reflektory a xenony potrafią dać po oczach.

Po drugie żarówki do xenonów trochę kosztują i widziałem już parę razy jak klient płakał i wyciągał parę stówek na żarówkę ;)

Pozdrawiam

Pablo

Opublikowano
widze ze co niektorzy faktycznie wyrazaja swoja opinie- jednak zestaw taki wcale nie musi kosztowac tyle co w salonie zeby byl dobry- wiadomo ze kupujac firmowe zestawy placi sie... no wlasnie za co- za materialy , technologie i.. marke! mozna zrobic podobne zestawy taniej niz np Hella. mowicie tu o czujnikach samopoziomujacych choc tak naprawde to one i tak nie przeciwdzialajac oslepianiu innych- prawda jest taka ze nie sa one w stanie zareagowac jak ktos podal przyklad na "lezacym policjancie" a poziomuja reflektory przy zaladunku samochodu! nie raz juz ludzie robili testy z tymi czujnikami wiec po co bzdury popowiadac i powielac? w czasie jazdy i tak to nie zdazy zadzialac. soczewka przeciwdziala oslepianiu innych wiec mysle ze do takich lamp ladowac mozna xenonki:) pozdrawiam
Opublikowano
Ja dorzucę 3 grosze... Temperatura 8k to trochę szpanerska sprawa. Jak chcesz xenony do jeżdżenia w nocy montuj coś cieplejszego... Najlepiej 4300k czyli czysta biel. Wtedy odpada problem ze stróżami prawa i przeglądami. Pozdr.
Opublikowano

Jeszcze cos.Ostatnio mijalem sie na parkingu z gosciem w BMW na styl arabski.To francuski odpowiednik tuningu tureckiego z niemiec :mad2: Mail miedzyinnymi xenon samorobke.Myslalem ze jedzie na dlugich.Blysnalem mu dlugimi i on mi tez. :jawdrop: Takie spotkanie noca na zakrecie to ciezka sprawa.Tyle ze stluczka z takim gosciem zawsze daje szanse na jego(PRZYNAJMNIEJ)wspolwine.".......ma jakies kombinowane swiatla i mnie oslepil....." :twisted2: Zapewniam ze rzeczoznawcy z ubezpieczenia sie tego dopatrza a ubezpieczenia nie sa skore do placenia i zrobia wiele jesli nie wszystko zeby przerzucic wine na kierowce.Poprawcie jesli sie myle.

Ps Wlascicieli xenonow z allegro bez systemu samopoziomowania i spryskiwaczy prosze : nie strzelac!!! :modlitwa: Tu chodzi tez o wasze bezpieczenstwo.

Pozdrawiam faraon72

aujourd'hui, demain, toujours BMW

http://images29.fotosik.pl/57/241caa6004072ad7.jpg

Zobacz moja Bunie http://bmw5er.pl/viewtopic.php?t=223