Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.Pojechalem dzisiaj na kompa zeby przeprogramowac sobie LCM i wyszla lipa.Okazalo sie ze brak komunikacji z tym modulem.I teraz mam pytanko czy on jest walniety,czy sie cos wypielo lub moze ktos cos cudowal przy przebiegu np odcial kabelek od licznika itp.Jak sie robi test zegarow to wychodza krzaki brak stanu licznika.Co dziwne wyswietlaja sie komunikaty o przepalonych zarowkach wlaczonych swiatlach oraz inne komunikaty.Sprawdzalem kostki od modulu czy sa wpiete ok. Czy sam moge to jakos ustalic ,gdzie szukac??

Pozdrawiam.

Opublikowano
A jeszcze mi sie przypomnialo odnosnie komunikatow.Wiekszosc komunikatow wyswietla sie w jezyku angielskim ale np brak wody w zbiorniczku spryskiwaczy wyskakuje po niemiecku :duh: Dla mnie to troche dziwne taki mix jezykowy GB/DE
Opublikowano
Tu raczej jest klopot komunikacji z LCM a nie zegarow.Nawet jak licznik bedzie podmieniony to komp powienin sie polaczyc z modulem.Przebieg ogolny widac normalnie i dzienny tak samo.Jest tylko zwala jak sie wchodziw test zegarow to nie chce odczytac z LCM.
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Odświeżam temat, bo jak na razie nic mi się nie udało sensownego ustalić więc proszę Was o pomoc :modlitwa:

Jeszce jedno znalazlem jak wchodze w menu navi to w miejscu gdzie powinien być wpisany Vin jest pusto

Pozdrawiam.

Opublikowano

ja mam wymienione zegary i carsoft zszczytuje przebieg z LCM

z mojego auta a z zegarów z auta z kturego są wyjęte

To samo z vinem

Opublikowano

Kwestia licznika to juz jest wyjasniona.Ja mam brak komunikacji LCM z PC

Bylem 2 razy na kompie i przy okazji prosilem o przeprogramowanie i niestety wywalił ze brak komunikacji :cry2: Gosc nie mial czasu zeby sie tym zajac.Dlatego sam chcialem to jakos zdiagnozowac czy bedzie trzeba kupic mudol.Czy mozna go wymontowac i jakos bezposrednio podpiac do komputera??.

Pozdrawiam

Opublikowano
to nie jest nigdzie powiedziane ze masz walnięty czy było coś przy nim gdrzebane w LCM poprostu moze protokoł transmisji nie jest zgdony z tym w LCM. Jesli działa Ci włanczanie świateł nie pokazuje spalonych zarówek to na bank z samym modółem jest wszystko ok i linia K jest podpięta pod LCM. Podjedź do jakiegoś porządnego zakładu gdzie mają lepszy sprzęt a zapewne się połączą. Co to testów zegarów tak ma być ze pokazuje kontrolki o których mówiłeś gdyż włąsnie na tym polega test zegarów iz zapala i obraca się wszystko co mozliwe
Opublikowano

W tescie zegarów jest wszystko ok. pełna choinka i wskazówki ida do góry.Tam gdzie serwisuje samochod maja kompa do bmw mozna powiedziec ze dedykowany do tych samochodów, nie jest to zabawa w stulu w jaki pin wsadzic kabelek :D Gosc mi wgrywal soft do czujnika deszczu i bylo wszystko si.Sprawdzal wiele parametrow silnika i wszysto było widac.Tylko nie moze sie polaczyc z LCM i robiac cos przy liczniku test stwerdzil ze licznik sie z nim nie komunikuje.Ale jak zwykle nie bylo czasu zeby usiasc do tematu pożądnie.BYłm też na innym niezależnym kompie i to samo :mad2: ASO twierdzi ze trzeba wymienic i bedzie ok :duh: Diagnoza przez telefon.O koszta się nie pytałem bo szkoda pradu :D .

A chcialem sobie ustawic zapalanie światel a tu muka :roll2:

• 4 tygodnie później...