Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Wreszcie kupiłem długo poszukiwane E36 328i w dobrym stanie, ale kierownica niestety jest trochę poprzecierana i psuje trochę ogólny wygląd autka. Postanowiłem ją obszyć nową skórą, ale nie za bardzo wiem jak wyjąć kierownicę aby nie uszkodzić poduszki powietrznej. Czy ktoś już przeprowadzał taką czynność ? Jestem w stanie sam wymontować kierownicę bez specjalistycznego sprzętu ?
Opublikowano

zaden problem koles obszywajacy kierownice miał taka jak mnie interesowała i wymienil mi ja w 10-15 min na giełdzie

powoli i bez pospiechu

POZDRAWIAM !!!
Opublikowano
Witaj - z odkręceniem poduszki i kierownicy nie ma problemu, powili podnieś ( odczep górę) pod spodem będą śruby które odkręcasz następnie powoli odłączasz poduszkę będą tam prtzewody, musisz się jednak liczyć z dodatkowym wydatkiem ponowne podłączenie poduszki oraz reset kontrolka będzie świecić a poducha będzie nie aktywna na końcu odkręcasz główną śrubę mocującą koło kierownicy i gotowe - pozdrawiam !
Opublikowano
na pocztek odlaacz akumulator aby po wtornym podlaczeniu poduszki nie palila sie kontrolka od airbagu. nastepnie odkrec poduszke (2 sruby od tylu kierownicy) sciagnij poduszke i odlacz ja oraz klakson, nastepnie kluczem 16 nasadowym odkrec kierownice. i sciagnij ja z wielowypustu. po takim zabiegu nie musisz podlaczac auta pod komputer aby skasowac bląd
Opublikowano
Odłącz akumulator przed ściąganiem poduszki a błąd nie wyskoczy. Nie wiem jaką masz kierownicę ale u mnie najpierw odkręcasz dwie śruby na tyle kierownicy (od strony szyby), one trzymają poduchę, potem odpinasz poduche i pod nią jest śruba tzrymająca całą kierownicę (można ją odkręcić kluczem od kół). Tyle
Opublikowano
Odłącz akumulator przed ściąganiem poduszki a błąd nie wyskoczy. Nie wiem jaką masz kierownicę ale u mnie najpierw odkręcasz dwie śruby na tyle kierownicy (od strony szyby), one trzymają poduchę, potem odpinasz poduche i pod nią jest śruba tzrymająca całą kierownicę (można ją odkręcić kluczem od kół). Tyle

pisaliśmy równocześnie :mrgreen: