Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam pytanie czy warto kupic bmw e39 525 tds? chodzi mi o diesla poniewaz kiepsko z kasa a benzyna drozeje. Ile spala w miescie a ile w trasie? i ostatnie pytanie czy sie psuje:-)

Mam bmw e34 520 M50 i nie psuje mi sie ale mam dosc marnowania kasy na paliwo.

Opublikowano
Każdy samochód się psuje :D Jeden częściej drugi rzadziej. Każdy zawsze doradza 530d zamiast 525tds ale chyba będzie trochę droższe. Co do spalania przewertuj dział spalanie i paliwa alternatywne.

Pozdrawiam.

Krzysiek

Było:

E36 318 is coupe 93'

E36 323i sedan 97'

Opublikowano
Witam mam pytanie czy warto kupic bmw e39 525 tds?

od dwóch lat czytasz forum i jak Twoim zdaniem warto kupic ? czy może nie ?

Opublikowano
Witam mam pytanie czy warto kupic bmw e39 525 tds?

Jak 525 tds to lepiej w e34, 530d to jest zupełnie inny silnik, apowiem ci że jak nie robicz rocznie 30 tysięcy to bym na twoim miejscu wziął 530i, a jak 530d to w kombi

Opublikowano

jeżeli masz pewnosc co do kupowanego auto

to warto, i nie sluchaj marudzenia ze sie psuje, padaka itp.

Ja swego czasu jezdzielm e39 325tds, aktualnie e39 525tds

poza okresowymi wydatkami czesci ktore sie wymienia

nic nie wyminialem.

pozdrawiam

pozdrawiam
Opublikowano

Jestem posiadaczem takiego silnika w E34 - a z tego co wiem to one na początku niczym się nie różniły.

Drugi raz już bym nie popełnił tego błędu :-)

Najpierw padła mi głowica, potem nastawnik pompy wtryskowej i tylko czekać jak pierdnie turbo i wiskoza ;-)

Oczywiście są posiadacze takich jednostek którzy zrobili setki tysięcy km i żadna z tych usterek nie wystąpiła ale dam rękę uciąć że większość ma nie miłe doświadczenia z tym TDS-em.

Ogólnie rzecz biorąc jest to największy sianc by BMW. Jak się upierasz przy dieslu to dozbieraj i kup 530d - nie wierzę że koszty utrzymania jak i spalanie bedzie dużo większe. A silniczek cieszy sie już większym szacunkiem.

Chcesz podnieść moc swojego auta?

Posiadam chiptuning do większości modeli silników występujących w BMW E30/E34/E36

Opublikowano

Ja się właśnie zastanawiam nad zmianą na e39 530d, z najmłodszych lat i w kombi oczywiście.

Tylko nie wiem czy to dobry silnik i czy jest jeszcze lepsza jednostka w d e39? :roll:

BMW wieczna miłość...
Opublikowano
Ja się właśnie zastanawiam nad zmianą na e39 530d, z najmłodszych lat i w kombi oczywiście.

Tylko nie wiem czy to dobry silnik i czy jest jeszcze lepsza jednostka w d e39? :roll:

zależy czy chodzi Ci o mocniejszą to nie już nie ma, ale jest też oszczędniejsza, a wcale dużo nie wolniejsza 525d i ja bym chyba wziął tą, bo diesel to wiadomo dla oszczędności no to jednak

Opublikowano

Musi być żwawy :cool2: :cool2: :cool2:

Jeszcze nigdy nie maiłem d i jestem zielony w tym temacie, ale i tak bede kupowal e39 to raczej w d wezme moze sie nie zraze :roll:

BMW wieczna miłość...
Opublikowano

http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?t=55224

http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?t=58754

http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?t=58423

zycze milej lektury

:twisted:

Opublikowano

i po lekturze :mrgreen:

To, że za dobry egzemplarz trzeba duzo zapłacic to nic bo tak jest ze wszystkim.

Spalanie 12L/100km to bardzo duzo :shock:

A jeżdze duzo gazu nie chce...

Ale na 100% e39 530d kupie :cool2:

BMW wieczna miłość...
Opublikowano
wcale dużo nie wolniejsza 525d i ja bym chyba wziął tą, bo diesel to wiadomo dla oszczędności no to jednak

Bardzo fajna jednostka, czytając to forum doszedłem do wniosku że niektórzy nawet nie wiedzą że taki motor jest. Piszą tylko o 525tds lub 530d. A 525d posiada 163KM można pojeździć spalanie jak na 5 przyzwoite, osiągi również