Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wykręciłem wczoraj kopułke. Jest strasznie wypalona i pokruszony palec. Wie ktos gdzie mozna kupic troszke taniej kopułke i palec rozdzielacza zapłonu. W sklepie za odpowiednik kopułki zaśpiewali mi 270 zł i za palec 80zł. Przeszukałem sklepy internetowe w przydatnych linkach i nietety nic ):

BMW 316i M40 89r

Opublikowano

Czesc.

Obawiam sie ze taniej nowej kopułki raczej nie znajdziesz.... chyba że używka.....

A tak z innej beczki... ile twój silnik ma przejechane??

Opublikowano

kupiłem ostanio kopułke z ogłoszenia w gazecie AUTOGIEŁDA

dałem za nią 40zł i dostałem jeszcze do niej obudowę!

miałem jeszcze wiele ofert po 100-150zł

Opublikowano
jedna zasadnicza rzecz nigdy nie oszczędzaj na instalacji elektrycznej.Rozsądniej jest kupić nowy zamiennik niż używkę.Używana kopółka może być uszkodzona i przebijać iskrą i wiadomo że więcej kosztuje przepływomierz(jeżeli masz oczywiście gaz)
Opublikowano

zgadzam sie z tobą całkowicie!

ale zanim kupiłem to dobrze ją obejrzałem i okazało się że jest naprawdę w super stanie a i rocznik wytłocczony na niej jest młodszy od mojego więc ją dobrze wymyłem , wyczyściłem styki i sprawdziłem miernikiem było wszystko OK więc założyłem i śmigam bez problemu!! a pochwalę się jeszcze że styki w kopułeczce są super prawie wogóle nie wypalone.

tak więc czasem warto zaryzykować !!