Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czesc !!!

W nocy z poniedzialku na wtorek skur.. zaje.. mi przedni zderzak M z mojej e36coupe. NIestety firma BMW nie przemyslala zbytnio mocowania zderzaka do tego modelu gdyz wystarczy zdjac zaslepki i odkrecici po dwie sruby z lewej i prawej zeby zdjac zderxzaczek. Mam zamiar kupic nowy i nie chcialbym juz go stracic. Chcialbym sie Was spytac jak moge go zabezpieczyc aby nie byc w plecy kolejne 1tys zl. Chcialbym dodac ze alarm nie zadzialal gdzyz zderzaczek zdejmuje sie bardzo delikatnie :(

Opublikowano

Pod zderzak założyć czujnik naciskowy, który działałby tak jak czujnik otwarcia maski. Tylko, że alarm włączyłby się jak zderzak byłby właśnie zdjęty, czyli ciut za póżno. Może zamonotować taki czujnik pod jedą ze śrub? odkręcenie śruby powodowałoby włączenie alarmu. A co byłoby jakby to była ostatnia śruba do odkręcenia? Mogą zdążyć oddalić się ze zderzakiem.

Najlepiej założyć pod jedną śrubę z lewej i jedną śrubę z prawej.

Pozdrawiam

typer

Opublikowano

z tego co pamietam zderzak jest montowany na gwiazdki albo imbusy

wkrec srube i wiertarka ja rozwierc zeby zaden klucz nie pasowal.nikt go nie zdejmie.jak bedziesz potrzebowal zdjac zderzak to nakretka 13,spawarka i odkrecamy

zlodziejstwo :mad2:

WYPRZEDAŻ CZĘŚCI E30 E34

CZĘŚCI ZA GROSZE-skrzynie od 250zl,mosty tylne od 150zl,zawieszenia,blachy

#####Kasacja aut#####

tel.787482121

gg 208272