Skocz do zawartości

[E34] Ratunkuuuuu woda

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
Pojawilo mi sie pelno wody pod tylnim dywanikiem u pasazera za kierowca - rozebalem tapicerke, zatkalem wszystko co sie da, wysuszylem a chlopaki w serwisie zatkali co sie da od spodu. Niestety dalej mam wode i wilgoc...Mial ktos taki problem ? Mi sie wydaje ze te pajace od gazu zrobili jedna dziurke za duzo... Edytowane przez mavic

pozdrawiam

mavic

Opublikowano
sprawdz przednie nadkole - moze az z tamtad leciec oraz punkty mocowania tylnych zaczepow do pasow.

Lubię BMW - od 15 lat...trochę ich ujeżdzałem

Teraz pora na AMG :D

Opublikowano
ja miałem mokrą podłoge jak mi nie odprowadzało wody przez szyberdach.sprawdz czy tobie spływa woda tymi wężykami od szyberdachu.
Opublikowano

w rogach szyberdachu masz odpływy takie rurki. jak sa pozapychane z przodu to woda kapie na kolano:) jak ztylu to jest tak jak mowisz u ciebie.

trzeba przedmuchac powietrzem , moze nawet drut wsadzic.

e39 3.0D
Opublikowano

100% odpływy szyberdachu, a w szczególności te tylne. Woda spływa po podsufitówce do tylnych słupków, a stamtąd na podłogę. - sprawdź jeszcze ile wody masz pod tylnym siedzeniem.

Musisz odchylić podsufitówką z tyłu i będziesz miał dostęp do rurek odpływowych. Leczenie tak jak powiedział Waldek500. :cool2:

Opublikowano

Ok rozebralem wszystko. Zdjolem rure z rynienki i byla pelna wody...dmuchnolem i nic - niedrozna. Po wielu kombinacjach znalazlem za oparciem kanapy "okienko" przez ktore udalo mi sie zobaczyc zagiety fragment weza i go wyprostowac. Zrobilem testy i niby nie cieknie teraz. Dzieki za podpowiedzi.

Jak na BMW i Niemcow to zrobione to jest strasznie. Bardzo utrudniony dostep.

pozdrawiam

mavic