Skocz do zawartości

Wskaznik paliwa oszukuje....

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Mam problem ze wskaznikiem paliwa. Gdy wskazowka znajdzie sie na cyferce 20 zaczyna w oczach opadac na rezerwe ktora sie w dodatku nie swieci. Po zajechaniu na stacje i wlaniu liczmy 5 litrow paliwa wskazowka rosnie duzo ponad 20litrow. Czego to wina??
Magia trzech liter - BMW
Opublikowano

W e30 jest to samo. Jednak na tym "opadniętnym" można jechać jechać i jechać... i dalej jedzie.

Teoretycznie na pustym baku.

Opublikowano
hehehe.... :D magicznie to ja sie spoce pchajac samochod do stacji ktoregos dnia :mrgreen: denerwuje mnie to nie lubie jak cos szwankuje. Moze dam rade to naprawic to napisze co i jak.
Magia trzech liter - BMW
Opublikowano

A sprawdź czy Ci kontrolka rezerwy nie padła- może to po prostu światełko się posypało. Teoretycznie jeżeli leży to musi się palić rezerwa.

Druga sprawa to sprawdź jaką masz rzeczywistą pojemność baku a ile Ci pokazuje na kontrolce. Tzn masz bak np 70 litrów i na desce pokazuje Ci 70 litrów?

Co do pchania to KARNISTER- w tych samochodach nie trudno o małe zdziwko zwane suchym bakiem- w końcu BMW to wirnik w baku :shock:

Opublikowano
do 70 to nie dotarlem :roll2: ale jak bylo 60 to 60 jak 40 to 40 a okolo 20 i spada...no czasami sie zatrzyma w polowie "rezerwy" pogrzebie przy tym ale puki co to pogoda niesprzyja.
Magia trzech liter - BMW